≫ 

Ivana je već osvojila Monako, na redu je Srbija: Čeka se odluka o organizaciji Svetskog prvenstva! (FOTO)

Još malo vremena ostalo je do konačne odluke

  • 0

U Srbiji se sa nestrpljenjem čeka odluka o domaćinstvu Svetskog dvoranskog prvenstva, pošto je Beograd kandidat za organizaciju.

Odluka će pasti u nedelju na Konsilu IAAF u Monte Karlu u 11 časova, a naša delegacija je još od srede u Monaku.

Čine je predsednik Veselin Jevrosimović, direktor Slobodan Branković, menadžer Predrag Momirović i naša najbolja atletičarka Ivana Španović.

Foto:

- Sjajno je prošla generalna proba i sa nestrpljenjem očekujemo finalnu "trku". Ostavićemo jak završni utisak u 40 minuta koliko nam je dato - rekao je za Sportski žurnal Slobodan Branković.

Kandidati su još poljski Torun i kineski Nantung, ali nezvanično se Torun povlači, iako je Poljska najjača atletska nacija u Evropi.

Nanking je jak rival, naredni šampionat je u martu 2018. u Birmingemu, a nepisano je pravilo da se takmičenje onda seli na drugi kontinent.

Foto: Telegraf

- Ništa nije prepušteno slučaju, u srpskoj delegaciji je Dobromir Karamarinov, predsednik Asocijacije balkanskih atletskih federacija sa 17 članica. Ima izuzetan uticaj jer je 30 godina funkcioner u atletici - dodao je Branković.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA