Džastin Getlin ponovo ima problem: Novi skandal najbržeg čoveka na planeti

Svet atletike ponovo trese doping afera čoveka koji je pre pola godine pobedio Juseina Bolta i oteo mu zlato na Igrama u Riju

  • 4

Svetski šampion na 100 metara Džastin Getlin ponovo je u centru pažnje zbog doping skandala u koji je upleten zahvaljujući članovima svog tima koji su nudili nedozvoljene supstance.

Priča o najboljem atletičaru ikada: Uradio je nešto pre 60 godina što danas niko ne može da ponovi! (VIDEO)

On će se naći na radaru Američke anti-doping agencije zbog kršenja pravila koje su razotkrili novinari Dejli Telegrafa. Naime, oni su otišli u Getlinov trening kamp na Floridi gde su se sreli sa trenerom Denisom Mičelom i agentom Robertom Wagnerom i predstavili se kao producenti kojima su za potrebe filma neophodne nedozvoljene supstance kako bi njihov glumac brže napredovao.

Mičel i Vagner su pristali da "pomognu"" i obezbede testosterone i hormone rasta. Dejli Telegraf navodi da je Mičel tvrdio kako se svi atletičari, pa i sam Getlin, dopinguju da bi kasnije izjavio da se "šalio" jer je hteo da pomogne lažnim producentima.

Getlin je brzom reakcijom i otpuštanjem članova svog tima pokušao da spreči veću aferu, međutim, kako stvari stoje, to mu očigledno neće pomoći da prođe nekažnjeno.

- Već najmanje 5 godina, Džastin Getlin nije koristio niti jednu nedozvoljenu supstancu, što su svi rađeni testovi i potvrdili - navodi se u saopštenju predstavnika za medije Džastina getlina.

Da podsetimo, Džastin Getlin aktuelni je Svetski šampion u trci na 100 metara i bivši osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Atini. Dva puta je zbog dopinga suspendovan i to 2001. godine, kada je bio pozitivan na anfetamine i 2006. godine kada je zbog korišćenja testosterona morao da pauzira sve do 2010. godine.

Pogledajte trku iz Londona sa Svetskog prvenstva u kojoj je Getlin pokvario Boltu oproštajnu trku i osvojio zlato.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srdjan

    19. decembar 2017 | 11:33

    Svašta molim vas, Amerikanci da koriste doping, pa to ne može biti istina. To Rusi lažu

  • Дејан

    19. decembar 2017 | 11:18

    Добио је последњи пут доживотну забрану бављења спортом али Америка је то бато мој...

  • Rasa

    19. decembar 2017 | 14:52

    Kakav getlin BOLT je pravi sampion i najbrzi covek na svetu .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA