≫ 

Ivanu Španović ne brinu prestupi: Skok od 7,10 metara biće dovoljan za zlato na Svetskom prvenstvu! (FOTO) (VIDEO)

Najbolja srpska atletičarka ističe da nije potrebno da bude u najboljoj formi na mitinzima

  • 4

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović izjavila je da je zadovoljna rezultatima na mitinzima u Karlsrueu i Diseldorfu bez obzira na, neuobičajeno, veliki broj prestupa.

Rekordera u skoku u dalj bila je treća na prvom ovosezonskom nastupu održanom u Karlsrueu, dok je u Dizeldorfu osvojila prvo mesto.

>>> Ivana ponosna na najbolji svetski rezultat: Jedva čekam da skačem na Serbia openu!

- Zadovoljna sam urađenim. Najjači utisak je što sam na prvom mitingu napravila pet prestupa, ali to su bili kvalitetni skokovi.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

- Nije potrebno da budem u najboljoj formi na mitinzima.

Miting "Serbia open"u Beogradu će mi osvežiti emocije i poslužiti kao priprema pred Svetsko prvenstvo u Birmingemu na koje sam maksimalno fokusirana - izjavila je Španovićeva na konferenciji za novinare u hotelu Moskva.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Trener Goran Obradović istakao je da će skok od 7,10 metara biti dovoljan za osvajanje zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Birmingemu.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

- Imamo nedelju dana pripremnih treninga, zatim Beogradski miting u narednu sredu i Glazgov sedam dana pre Svetskog prvenstva u Birmingemu 4. marta. S obzirom na okolnosti na kojima treniramo, a to je beton, onda se spremamo za tu podlogu, mada Ivani više odgovaraju daske.

- U Glazgovu ćemo biti na daskama, a u Birmingemu u betonu. Smatram da će 7,10 metara ili nešto više biti dovoljan za zlatnu medalju - rekao je Obradović, nakon Ivaninog ozvaničenja produžetka saradnje sa Red Bulom do 2020. godine.

Ivanu Serbian Open očekuje 21. februara, Glazgov 25. februara, pred odlazak u Birmingem na Svetsko dvoransko prvenstvo.

Kako je najavila Katarina Branković iz ASS, pored Ivane publika u Beogradu će imati priliku da vidi i brojne svetske zvezde. Zahvaljujući gradu Beogradu ulaz na Serbian Open će biti besplatan, ljubitelji atletike mogu da podignu ulaznice na blagajni Atletske hale na Banjici.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA