Beogradski maraton doživeo konačni udarac i izgubio licencu! (FOTO)

Slutilo je na loše, obistinilo se!

  • 21

Beogradski maraton i definitivno je izgubio licencu, pošto se organizaciono i takmičarski potpuno srozao!

Sve što smo videli u subotu bilo je daleko od profesionalnog odnosa prema kultnom sportskom događaju koji je nekada bio simbol prestonice i magnet za najbolje svetske trkače.

>>>"Ovi što hoće da trčimo po selima, nek se u ta sela i vrate"! Pobednik Beogradskog maratona ostaje verovatno bez nagrade, ali se sa tek rođenom ćerkicom već sprema za naredni

Samo se 7.000 trkača odazvalo i došlo na trku zadovoljstva, polumaratonsku trku, maraton i egzibiciju sa kućnim ljubimcima, nisu animirani građani, a čak je i pobednik Kristijan Stošić imao najsporiji rezultat ikada!

Tu nije bio kraj bruke, pobednik se nije ispoštovao pod izgovorom da je zabeležio preslab rezultat, podbacilo se i u tajmingu trke jer se održala u subotu, a svi svetski poznati maratoni se održavaju u nedelju.

Foto: Evropska atletska federacija, printscreen

Dejan Nikolić je podbacio kao dugogodišnji direktor Beogradskog maratona, pa je tim povodom iz Lozane i Evropske atletske federacije stigao dopis na adresu Atletskog saveza Srbije još 3. aprila.

Navedeno je kako je Nikoliću pisano 12. septembra 2016. i 19. januara 2017, kada je napomenuto kako je Beogradski maraton suspendovan zbog finansijskih stavki i neispunjavanja obaveza.

Još u januaru 2017, naš maraton više nije bio priznat kao internacionalna trka sa nacionalnim značajem.

- Odgovorili ste nam u februaru, martu i aprilu 2017. godine ovim povodom i naveli ste da će svi dugovi biti regulirani, ali su nam žalbe i dalje pristizale, pa smo zaključili da to nije slučaj - navodi se u pismu koje je ispred Evropske atletske federacije potpisao direktor Kristijan Milc.

- Evropska atletska federacija više nije yainteresovana da uopšte ulazi u diskusiju, mi smo ovaj slučaj adresirali javno i jasno Svetsko atletskoj federaciji, Atletskom savezu Srbije i ostalim zainteresovanim stranama. Beogradski maraton više nije deo atletske porodice, sve dok atletičari ne budu isplaćeni i vi ne dostavite dokaze o tome - navodi se u pismu, uz napomenu da je krajnji rok za to kraj 2018. godine.

Foto: Evropska atletska federacija, printscreen
Foto: Evropska atletska federacija, printscreen

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera Kojot

    22. april 2018 | 21:01

    Nemam reči. Ne trčim, ne volim da trčim, ali gubitak lincence je gubitak za grad, državu... I da li će iko snositi odgovornost?

  • Patrik

    22. april 2018 | 20:23

    Exstra, nema vise da zatvaraju ulice i da kasnimo kod robovlasnka...

  • Čika Jova

    22. april 2018 | 21:06

    Smenite svo gradsko sportsko rukovodstvo. Toliko dobrih maratona do sada organizovano a sada krah. Ako se nešto započne treba se ići do kraja i time dokazati svoju ljubav prema gradu u kome živite. Smeta vam sve, što se održava u subotu, što su ulice zatvorene 5 sati, što nećete čoveku da isplatite nagradu, pa vi ga i nezaslužujete.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA