≫ 

Krenula serija Serbia Maraton, planiraju se tri trke! (VIDEO)

Kampanja po imenu “Serbia Marathon Series“ ima za cilj da motiviše široku populaciju na rekreativno trčanje

  • 1

U okviru “Serbia Marathon Series“ kampanje, koja je zvanično počela u četvrtak 19. jula, planiraju se tri trke koje će se trčati na Novom Beogradu, gde se na startu i trasi planiraju razni muzički i drugi zabavni sadržaji.

>>>Zašto se ćuti na sramotnu odluku da se ukine atletska staza Crvene zvezde?

Cilj sve tri trke biće u Štark Areni, gde će trkače dočekati više hiljada gledalaca. Muzika, mažoretkinje i svetlosni efekti daće poseban ugođaj na cilju. Festival trčanja u Areni biće jedinstven na svetskoj trkačkoj sceni. Planiran je originalan scenario koji će sve prisutne ostaviti bez daha.

“Serbia Marathon Series” čine tri trke:

”Serbia Run” 10.000/5.000 metara (datum trke 04.11.2018. godine)

”Serbia Run” 10.000/5.000 metara (datum trke 30.03.2019. godine)

”Serbia Marathon” 42.000/10.000/5.000 metara (datum trke 03.11.2019. godine)

Foto: Marko Jovanović

 - Atletski Savez Srbije  je dao sebi za obavezu, da koristeći svoja iskustva i kroz svoje kanale, motiviše široku populaciju da trči. Želimo da afirmišemo i ubrzamo razvitak rekreativnog trčanja kao način života, novim i drugačijim pristupom, uz pomoć svih relevantnih faktora. Želeo bih da se zahvalim i organizatorima trka iz Srbije koji su se odazvali našem pozivu da dođu na ovu Press konferenciju. Verujem da ćemo zajedno, oni i mi kreirati veću i bolju trkačku zajednicu u Srbiji - izjavio je direktor ASS, Slobodan Branković.

Direktoe Atletskog Saveza Srbije, Slobodan Branković Foto: Marko Jovanović

- Masovne ulične trke, kao što je poznato, imaju višestruki pozitivan uticaj, kako na popularnost grada, tako i na sveukupno mentalno i fizičko zdravlje stanovništva. Trend trčanja već postoji u Srbiji ali je nophodno da se podigne na veći nivo i uvede na velika vrata u kulturu življenja običnih ljudi, pozicionirajući Srbiju kao trkačku naciju. Pozivam građane Beograda i Srbije da zajedno podržimo izuzetnu inicijativu ASS-a - dodao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, na konferenciji za novinare Foto: Marko Jovanović

Rane prijave za prvu trku otvorene su od 19. jula, a cena trkačkog paketa osmišljenog prema potrebama trkača, iznosi 1500 dinara. Trkači koji se budu prijavili u prvih sedam dana, zaključno sa 26. julom, moći će da biraju sami svoj trkački broj.

Zaštitno lice “Serbia Marathon“-a, evropska i svetska šampionka, Ivana Španović, pozvala je sve građane Srbije da 4. novembra zajedno istrče jednu od distanci prve “Serbia Marathon Run“ trke:

- Kao profesionalni sportista svesna sam da dobre pripreme, organizovan tim i jasni ciljevi čine 90% posla. Drago mi je da se ASS, iza koga stoje organizacije više ozbiljnih atletskih događaja uključio u organizaciju ovog profesionalnog i rekreativnog trkačkog hepeninga. Jako sam ponosna da sam pozvana da i ja pomognem promociji “Serbia Marathon Run“-a. Pozivam sve građane Beograda i Srbije da 4. novembra zajedno istrčimo jednu od distanci prvog “Serbia Marathon Run“-a. Nije važno koliko, važno je da trčimo - izjavila je naša najuspešnija atletičarka.

Najbolja sprska atletičarka, Ivana Španović, na konferenciji za novinare Foto: Marko Jovanović

Na događaju 4. novembra u “Štark Areni” priprema se i promocija atletike za najmlađe pod nazivom "Atletski izazov". Aktivnost je namenjena za sve klince i klinceze od 4 do 8 godina koji žele da se oprobaju u mnogim atletskim, trkačkim i netrkačkim disciplinama.

Prijave za prvu trku “SerbiaRun” na 5.000 i 10.000 metara mogu se popuniti na zvaničnoj veb stranici www.serbiamarathon.com.

Takođe, sve aktivnosti i dodatne informacije svi zainteresovani mogu potražiti i na društvenim mrežama “SerbiaMarathon” - Facebook, Instagram i Twitter, gde korisnike ovih mreža očekuju mnogobrojna iznenađenja u narednim danima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan V

    19. jul 2018 | 17:17

    Serbia ili Srbija...... a kad je Savić tu pretpostavlja se da će sve biti baš moderno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA