Ivanin ukleti 11. avgust u kalendaru! Na ovaj dan Španovićeva je dva puta bizarno ostala bez evropskog i svetskog zlata! (VIDEO)

Neverovatno je kako se sudbina poigrala dva puta na isti dan sa našom šampionkom!

  • 1

Ivana Španović neće po lepom pamtiti 11. avgust. U razmaku od godinu dana, upravo na ovaj datum je ostala bez dva velika odličja!

Mnogo je vremena trebalo Ivani da se 2017. oporavi od šoka koji je doživela kada je na Svetskom prvenstvu na otvorenom imala najbolji skok u poslednjoj seriji finala, ali je zbog zihernadle ostala bez najvišeg postolja.

Tada je papirnati deo njenog trikoa dotakao pesak i ostavio kobni trag, pa su sudije ocenile manji skok od 6,91.

Njena desna zihernadla je bila otkačena i stajala je samo na trikou, a žalba koja je uložena bila je uzaludna.

>>>Nisu svi Perkovići Tompson! Kakav užas, Srbi navijaju za Hrvate i obrnuto: Zlatna Sandra isprozivala političare i poslala moćnu poruku!

Takmičenje je završila kao četvrta, iako je dala maksimum u poslednjoj seriji, u kojoj ju je prestigla tijana Bartoleta sa 6,97.

Zlatna je Britni Ris sa 7,02, srebrna Darija Klišina sa 7 metara, da bi se onda dogodila misterija, iako je bilo u prvi mah očigledno da je Ivana skočila daleko preko 7 metara.

Prokletstvo zihernadle se ponovilo Foto: Tanjug/AP

Ipak, mali trag u pesku je pokvario sreću, a onda se tačno godinu dana desio novi veliki peh.

Ivana je na Evropskom prvenstvu u Berlinu u kvalifikacijama oduvala konkurenciju kao od šale, sa 6,84 je lagano ušla u finale, pucala je od samopouzdanja, ali je nažalost stradala ahilova tetiva.

Sve je delovalo idealno do nedeljnih popodnevnih časova kada je pala odluka - Ivana neće rizikovati pogoršanje povrede i karijeru, moralo je da se odustane kako bi se u narednim poduhvatima sve nadoknadilo.

Ivana je zihernadlu nadoknadila svetskim dvoranskim zlatom u Birmingemu Foto: Luka Banda

Sigurno bi se lakše preboleli odustajanje i povreda da je Ivana imala šta da vidi od konkurencije u finalu, neki vanserijski skok ili rekord kome bi mogla da "skine kapu".

Ovako, Malaika Mihambo je sa 6,75 došla do zlata, što je čak 9cm slabiji skok od njenog najboljeg kvalifikacionog!

Ivana je prošli peh nadoknadila svetskim dvoranskim zlatom u Birmingemu - neka se istorija ponovi na sličan način posle ove povrede.

Ivanina najava pred odlazak u Berlin: Jedino što me zanima je da odbranim titulu prvakinje Evrope

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bannne

    12. avgust 2018 | 11:32

    Nista nije ukleto, svi se povredjuju, to je deo sporta. Ona je srpska princeza sporta, izlecice povredu i nastavice da osvaja medalje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA