≫ 

Veselin Jevrosimović: Marš iz srpske atletike, za svakog ko je učestvovao u prevari!

Prvi čovek srpske atletike ogorčen i ljut zbog skandala koji se desio u Sremskoj Mitrovici

  • 6

Predsednik Atletskog saveza Srbije, Veselin Jevrosimović oštro je reagovao posle skandala koji se desio na mitingu u Sremskoj Mitrovici.

Naime, snimak bacanja koplja je ukazao na sumnju da Vedran Samac nije oborio nacionalni rekord već da su sudije izvele svojevrsnu prevaru.

- Očigledno je da je bilo neregularnosti. Ovaj snimak je Atletski savez Srbije prvi dobio i pustio ga u medije. Odmah nakon toga smo oformili komisiju i po pravilniku ASS, sudije su odmah suspendovane. Teško da će ikada više dobiti priliku da sude na bilo kom takmičenju - rekao je Jevrosimović Tanjugu i dodao:

- Čekamo izjave svih aktera i onda ćemo da odlučimo o rekordu i da li će on biti poništen. Ovo je ujedno poruka svima da ovakvo ponašanje kod nas nećemo tolerisati i svima mogu da kažem ko god da je učestvovao u potencijalnoj prevari MARŠ IZ ATLETIKE.

Mesta mešetarenju u kraljici sportova nema. I to glasno treba objasniti.

- Vrlo jasno ćemo staviti do znanja da naš sport nije mesto gde će se ovakve stvari dešavati. Ko god misli drugačije, poruka je jasna - Marš iz Atletike - podvukao je još jednom prvi čovek srpske atletike Veselin Jevrosimović.

VIDEO: Pogledajte sporni snimak merenja rezultata Vedrana Samca

ASS je objavio da su Sekulić i Kresojević izvršili zloupotrebu obavljanja sudijske dužnosti na atletskom takmičenju iz nedozvoljenih pobuda i prekršili odredbe Pravila za atletska takmičenja IAAF-a i AS S, Disciplinskog pravilnika i Etičkog kodeksa ASS.

Pomenuti tandem sudija, uz kolegu Predraga Jednaka, tehničkog rukovodioca takmičenja Bojana Komlenića i predstavnika AK Srem Draga Maričića ima rok od pet dana da dostavi pisane izjave o svom učešću i viđenju događa.

VIDEO Pogledajte spornu situaciju sa takmičenja u bacanju koplja:

(Telegraf.rs/Tanjug))

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pedja KG

    29. avgust 2018 | 12:16

    Trebalo bi obavezno uvesti i krivičnu prijavu, a i zatvorsku kaznu za ovakvu brutalnu kradju... za primer svima. Jedino tako će se polako dovoditi u red celokupno društvo.

  • Neko

    29. avgust 2018 | 13:17

    Smenjuj Veso!

  • Čika Jova

    29. avgust 2018 | 12:36

    Tako treba u svim sportovima. Najgore je učiti mlade da do nečega dođu na prevaru, a to se dešava u svim sportovima, najčešće u fudbalu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA