≫ 

Atletski savez Srbije drastično kaznio sudije koje su "namestile" nacionalni rekord u bacanju koplja! (FOTO)

Sudiji koji je obavio merenje hica određena dvogodišnja suspenzija, njegovom kolegi šest meseci, obojica imaju pravo žalbe od osam dana

  • 9

Posle bure koju je izazvao kontroverzan rekord Vedrana Samca u bacanju koplja, na red je došla odluka Disciplinske komisije povodom slučaja koji je uzburkao atletske krugove.

U četvrtak je zasedala Disciplinska komisija Atletskog saveza Srbije, a epilog je onakakv kakav se i mogao naslutiti - drastične kazne za obojicu sudija.

- Atletskom sudiji Zoranu Kresojeviću iz Sremske Mitrovice izriče se disciplinska mera zabrane obavljanja službene dužnosti u Atletskom savezu u trajanju od dve godine. On je bio sudija koji je bio direktno na merenju - rekla je za Telegraf.rs predsednica Disciplinske komisije Dijana Ištvanović.

Drugi sudija Dragan Sekulić prošao je sa blažom suspenzijom, on je bio glavni sudija na disciplini bacanja koplja, a njemu se izriče disciplinska mera zabrana obavljanja službene dužnosti u ASS u trajanju od šest meseci.

Disciplinska komisija ASS zasedala je u sastavu Dijana Ištvanovic (predsednik), Zeljko Koldžić (član), Jovan Kantar (pravnik ASS i član komisije), i Dragan Nikolić (pravni savetnik i član komisije).

Prema statutu, sudije imaju praov žalbe osam dana, posle čega će zasedati Upravni odbor koji bi trebalo da donese odluku o priznavanju rezultata.

Posle snimka koji se pojavio u javnosti, na kome se vidi da arbitri obavljaju svoju funkciju suprotno pravilima, ASS je odlučio da protiv njih pokrene disciplinski postupak čiji je epilog bila suspenzija obojice sudija.

Naime, nakon što se u javnosti pojavio snimak na kome se može zaključiti da je rezultat Vedrana Samca, za koji se verovalo da je novi rekord Srbije, kojim je nadmašen rezultat star 31 godinu, možda i namešten pod uticajem pomeranja koplja od strane arbitra, ASS je odlučio da pokrene postupak.

Sudije su imale rok od 28. avgusta da u narednih pet dana dostave izjave o samom događaju, a na sve ovo oštro je reagovao predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović.

Foto: A. Nalbantjan
Foto: A. Nalbantjan

VIDEO - Pogledajte sporni snimak procene pada koplja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cubaka

    6. septembar 2018 | 17:48

    Auuuu, ala ste ih kaznili, to znaci da za sest meseci ili dve godine mozemo ocekivati nove rekorde.

  • Buca 963

    6. septembar 2018 | 17:42

    Baš ste drastični.

  • putuj evropo

    6. septembar 2018 | 18:20

    “Tresla se gora, rodio se mis.. “ .. Namestaju se tenderi, namestaju se razna takmicenja kada je u pitanju moda, pevanje, slikanje... Namestaju se razne stvari u ovoj nasoj napacenoj zemlji. Ali kada je rec o ovom slucaju konkretno, nije problem u tome sto su oni hteli da slazu par metara i afirmisu kroz taj rezultat tog momka. Problem je sto je neko nekada zaista svojim trudom, u ko zna kakvim okolnostima, kada je takmiciti se bilo neuporedivo teze , zaista postigao taj rezultat koji nikada nije nadmasen. Ostao je upisan zlatnim slovima u istoriji srpske atletike , a ovim sramnim cinom sudije su pokusale da pljunu na sve to, neka im ta kazna prodje vec sutra, ali ona prava kazna ce ostati, kazna da se stide ,doveka, svakoga dana kada se pogledaju u ogledalo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA