≫ 

Krem svetske atletike u Beogradu: Kou i Hansen najavljuju Svetsko prvenstvo u Srbiji! (VIDEO)

Predsednici Svetske i Evropske atletske federacije uvereni da će naša zemlja uskoro biti domaćin najvećeg mogućeg atletskog takmičenja

  • 0

Povodom 70 godina postojanja Atletskog saveza Srbije i promocije knjige "Atletski dragulji Srbije" Stevana Kovačevića, u Beograd je stigao sam krem svetske atletike, gde im je domaćin predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović.

Predsednik ASS poželeo je dobrodošlicu svim gostima i poručio je da je Srbija imala najuspešniji period u istoriji Saveza, kao i da su ispunjeni svi glavni ciljevi i da je atletika podignuta sa kolena da bude prava "kraljica sportova".

Veselin Jevrosimović; Foto: Marko Jovanović

- U Beograd je stigao krem svetske atletike, pozdravljam lorda Sebastijana Koua, predsednika Evropske atletske federacije, Svena Arnea Hansena, kao i predsednika Balkanske federacije, Dobromira Karamarinova.

- Ponosan sam što smo poslednjih godina ispunili sve ciljeve, jedan od glavnih je infrastruktura, izgradili smo atletske dvorane i stadione, nikada u istoriji saveza nismo imali ovoliko uspešnih atletičara, sa ovolikim brojem medalja. Digli smo kraljicu sportova sa kolena, da postane prava kraljica sportova. U tu čast izdali smo knjigu "Atletski dragulji Srbije" - poručio je Veselin Jevrosimović.

Dobromir Karamarinov je poručio da će Srbija ove godine biti organizator tri događaja pod okriljem Balkanske federacije.

Dobromir Karamarinov; Foto: Marko Jovanović

- San Marino je 19. članica Balkanske federacije. Za nas je pravo bogatstvo da imamo toliko zemalja pod okriljem. Kalendar je već formiran. Biće normi za učešće, to je novina, ali zemlje koje su manje će imati svoju kvotu, da mogu da učestvuju na takmičenju. Organizovaće se tri takmičenja u Srbiji pod našim okriljem - Srbija Siti maraton, šampionat Balkana za juniore i Balkan gala, gde će se birati najbolji balkanski atletičari - poručio je predsednik Balkanske atletske federacije.

Javnosti se obratio i predsednik Evropske atletske federacije, Sven Arne Hansen, koji je uveren da će Srbija uskoro biti kandidat za organizaciju najvećih atletskih takmičenja na otvorenom.

Predsednik Evropske atletske federacije, Sven Arne Hansen; Foto: Marko Jovanović

- Pre mesec i po dana sam bio na EP u Berlinu i to je bilo najbolje organizovano EP na otvorenom, ali sam bio i u Beogradu prošle godine kada je organizovano najbolje EP u dvorani. Organizacija Evropskog dvoranskog šampionata u Srbiji je bila fenomenalna, oduševio sam se kakva ljubav prema atletici vlada ovde, 9.000 navijača je ostalo da gleda dodelu medalja na zatvaranju takmičenja i tu sam video koliko ova zemlja voli atletiku.

- Siguran sam da je Beograd ozbiljan kandidat da nakon izgradnje atletskog stadiona i infrastrukture organizuje ne samo EP na otvorenom, već i za Svetsko prvenstvo.

Predsednik Svetske atletske federacije Sebastijan Kou poručio je da podržava Srbiju u kandidaturi za organizaciju SP u dvorani 2022. godine.

Sebastijan Kou, predsednik Svetske atletske federacije; Foto: Marko Jovanović

- Beograd je imao sjajnu kandidaturu za 2020. godinu, ali nije izabran i želeo bih pre svega da ASS i Vlada Srbije nastave da razmišljaju u tom pravcu u želji za organizacijom takvog prvenstva.

- Odmah nakon te odluke sam došao do Jevrosimovića i nastavio sam da ga podržavam da nastavi tako u kandidaturi za 2022. godine. Kada biramo tako veliko takmičenje, vodimo računa i koliko Vlada podržava sport i organizaciju takvog takmičenja. Bio sam ovde nakon toga, i tada sam pružio podršku da Srbija nastavi sa kandidaturom za ovakvo takmičenje - poručio je Sebastijan Kou.

Svenu Arneu Hansenu smo postavili pitanje o organizaciji maratona u Srbiji, kao i da li je upoznat sa problemom koji je postojao u organizaciji Beogradskog maratona i neisplaćenih atletičara.

Veselin Jevrosimović i Slobodan Branković dočekali krem atletske federacije; Foto: Marko Jovanović

- Nije lako pitanje za odgovor. Zajedno radimo na tome sa bivšim organizatorima, koji moraju da plate sportistima novac, to je neprihvatljivo za atletiku. Ali video sam da se sada priprema Serbia City maraton 4. novembra i znam da će to biti sjajan maraton u organizaciji ASS i siguran sam da takvih problema neće biti - poručio je Hansen.

Za kraj je Veselin Jevrosimović pozdravio velikog prijatelja Srbije

- Među nama se nalazi i predsednik Indijske atletske federacije, gospodin Adil Sumarivala, koji je veliki prijatelj Srbije i član Svetske atletske federacije, koji nam mnogo pomaže unutar odluka koje se donose unutar IAAF-a - poručio je Jevrosimović.

Foto: Marko Jovanović
Foto: Marko Jovanović
Foto: Marko Jovanović
Foto: Marko Jovanović

(S. G./D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA