≫ 

Bolta naljutili Australijanci, testirali ga na doping iako je odavno završio sa atletikom

Jamačanin se požalio posle neočekivane posete

  • 2

Jamajčanin Jusein Bolt, svetski rekorder na 100 i 200 metara, u centru je pažnje ovih dana u Australiji gde se nalazi na probi u klubu Sentral Koast Mariners.

>>> Za istoriju fudbala i atletike: Bolt dao prva dva gola u karijeri, prvi je prava majstorija u maniru najboljih golgetera (VIDEO)

Bolt je kao starter bio dvostruki strelac u petak u prijateljskoj utakmici, što su mu bili prvi golovi uopšte kao fudbaleru, ali ga je nedugo posle sačekala neprijatnost - morao je da se odazove na doping kontrolu.

S pravom se pita Bolt, čemu doping kontrola kada se povukao iz atletike, kada je i dalje amaterski fudbaler (sve dok ne dobije profesionalni ugovor, što je vrlo neizvesno).

Požalio se zbog "druženja" sa Antidoping agencijom Australije, podelio to sa svojim fanovima.

- Dakle, ljudi, ja sam se povukao iz atletike kako bih postao fudbaler, ali pogledajte ovo - napisao je na instagramu, a uz poruku priložio rezultate doping kontrole.

Iako je tek na probi u australijskom klubu, antidoping agencija ga i dalje gleda kao vrhunskog sportistu i kao takvog i predmetom provera.

- Kako ću da idem na doping kontrolu danas? Čak još nisam ni profesionalni fudbaler. Ne, stvarno - u čudu je Bolt.

- Pitao sam tu damu "Zašto me proveravate kad nisam ni potpisao ugovor?", rekla je da su njoj rekli da sam elitni sportista i da moram biti testiran.

Boltov klub bi narednih dana trebalo da "preseče" da li će ponuditi ugovor slavnom atletičaru s obzirom na to da kreće sezona, ili će ovaj fudbalsku sreću morati da potraži na nekom drugom mestu.

Aktuelni na prethodnog svetskog šampiona u Parizu, a Milorad Mažić na centru. Francuzi su veliki favoriti, pošto u Nemačkoj nešto debelo ne štima, a kvota na keca je 1,80. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Francuska - Nemačka.

Orlići danas igraju poslednji meč kvalifikacija za EP na koje su već obezbedili plasman. Kvota da će pobediti Jermeniju bez primljenog gola (Sigurna pobeda) je 1,80. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč mladih reprezentacija Srbije i Jermenije.

VIDEO: Mali hteo da čuje moćnu mašinu. Kada je zabrundala prestigao Juseina Bolta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mr G

    16. oktobar 2018 | 21:30

    Nisi ti još ništa video.. Dobro došao u Australiju, zemlju apsurdnih zakona i neshvatljivo glupih odluka!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA