≫ 

Veliki uspeh Jovančevića, uzeo bronzu na Evropskom prvenstvu sa nacionalnim rekordom! (FOTO)

Uspeh karijere srpskog daljaša

  • 20
Foto: Tanjug/Ap

Srpski skakač udalj Strahinja Jovančević osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Glazgovu u skoku udalj sa rezultatom 8.03 metara - što je novi nacionalni rekord!

Strahinja je najduži skok zabeležio u pretposlednjoj, petoj seriji, pošto je u prve tri išao ispod osam metara, a u četvrtoj je prestupio.

Usledio je skok za istoriju, koji će zauvek pamtiti srpski "daljaš" kao najblistaviji trenutak dosadašnje karijere.

Skok za istoriju sprske atletike: Jovančević "leti" ka bronzi Foto: AP/Tanjug

Novi nacionalni rekorder: Strahinja Jovančević osvojio je bronzu u skoku udalj na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Glazogvu sa daljinom od 8.03 metara Foto: AP/Tanjug

Zaleteo se prepun samopouzdanja Jovančević, odraz je bio pravovremen i što je najbitnije ispravan, prebačena je magična granica od osam metara, za urlik zadovoljstva našeg takmičara i njegovih navijača.

Bio je to skok kojim je Strahinja preuzeo treće mesto, u tom trenutku je imao bronzu u rukama, ali je trebalo odbraniti od Španca Kaseresa i Ukrajinca Nikiforova, čiji su dometi do tog trenutka bili za koji centimetar slabiji.

Srećom, Ukrajinac je u poslednjoj seriji bio "kratak", a Španac je prestupio pa je slavlje našeg skakača moglo da krene. Poslednja serija bila je samo formalnost...

Jovanečvić je bio u neverici posle finala, a njegova reakcija i hvatanje za glavu najbolje govore o emocijama kje su ga preplavile nakon uspeha karijere. Bravo, majstore!

Novi dvoranski šampion Evrope u skoku udalj je Grk Miltiadis Tentoglu sa daljinom od 8.38 metara, a drugi je Šveđanin Tobijas Ailson Montler sa 8.17 metara.

Jovančević je inače u prvoj seriji skočio 7.79 metara, u drugoj 7.76, trećoj 7.66, četvrtu je prestupio, a u peta će se pamtiti, bila je za medalju, za lični i nacionalni rekord.

Foto: european-athletics.org

VIDEO: Strahinja Jovančević posle Serbian Opena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA