≫ 

Uspela sam da budem najbolja kad je najteže: Ivana Španović presrećna posle treće zlatne medalje!

Najbolja srpska atletičarka nije skrivala veliku radost zbog uspeha

  • 4

Ivana Španović je osvojila titulu evropske šampionke po treći put, za redom i tako se izjednačila sa Heike Dreksler koja je to uspela da uradi u periodu od 1986 do 1988 godine, još kada su se prvenstva organizovala svake zime.

Ivana je u Glazgovu trijumfovala sa skokom 6,99 metara što je njen najbolji skok sezone, a izvela ga je u petoj seriji.

- Zaista sam presrećna. Ovo je moje treće zlato u nizu na evropskim prvenstvima u dvorani i srećna sam što sam ponovo uspela da budem najbolja kada je najpotrebnije - rekla je evropska šampionka Ivana Španović.

Foto: Tanjug/AP

Podsetimo, ona je već u prvoj skočila 6,90 metara i najavila napad na zlato, ali je Beloruskinja Nastasija Mirončuk takođe u prvoj seriji skočila 6,93 metra i vodila je sve do pete serije. A onda je naša atletičarka pokazala klasu.

Španovićeva je izjednačila rekord legendarne Hajke Draksler sa trećom titulom šampiona Evrope u nizu.

- Ova pobeda ima posebnu težinu, jer sam na još jedan način ušla u istoriju... Ovo je 11. medalja sa velikih takmičenja, ponosna sam na svoj tim, što su tu, što radimo na najbolji mogući način, što je mnogo ljubavi, pažnje i energije utkano u svaku medalju... To je naš uspeh - zaključila je Španovićeva.

Trener za velike uspehe, Goran Obradović, sa Ivanom je osvojio treću uzastopnu zlatnu medalju na Evropskim dvoranskim prvenstvima, ali je imao i veliku ulogu u pohodu na bronzanu medalju Strahinje Jovančevića.

- Dan je počeo zaista neverovatno... Jedno od najvećih iznenađenja ovde u Glazgovu je bio Strahinja Jovančević. Pohvalio bih njegovog trenera i oca Miliju Jovančevića, koji je odradio neverovatan posao... Strahinja je pokazao da će u budućnosti biti vrhunski skakač udalj -rekao je Obradović.

Ovo je njena peta medalja sa Evropskih šampionata, a Srbija je jedina zemlja koja je odbranila medalju sa prošlog šampionata.

VIDEO: Ivana Španović gost redakcije Telegrafa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • drug

    3. mart 2019 | 21:44

    Bravo Ivana! Istrajnost i upornost odlikuju prave sampione! Zasluzujes balkon, da ti se Srbija pokloni i pozdravi te kako to dolikuje!

  • Beli kg

    3. mart 2019 | 21:41

    Najbolja si i lepša si od tog zlata

  • PIXY

    4. mart 2019 | 05:45

    Zasluzujes balkon u trajno vlasnistvo, bravo kraljice i za tebe i za trenera,ovde moramo reci da iza uspese zene stoji uspesan muskarac,mislim na Obradovica da me pogresno ne shvate

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA