Ovo je san i ja se još uvek nisam probudio: Strahinja Jovančević sumirao utiske posle bronze u Glazgovu! (VIDEO)

Mlada nada srpske atletike oduševljena posle veikog uspeha

  • 2

Srpski atletičar, Strahinja Jovančević, ostvario je neverovatan uspeh na dvoranskom prvenstvu Evrope u Glazgovu gde je osvojio bronzanu medalju i postavio novi nacionalni rekord u skoku udalj koji sad iznosi 8.03 metara. 

Po povratku u Srbiju usledilo je veliko slavlje, kako sa porodicom i prijateljima, tako i na svečanosti koju je Atletski savez Srbije priredio Ivani i njemu u čast, i na kojoj je Strahinja dao svoje viđenje skoka koji je srpskoj atletici doneo novu medalju.

-  Za mene je ovo još uvek san i ja se još uvek nisam probudio. Fokus je bio na stvarima koje nisam uspevao u početnim skokovima uspevao da ostvarim. Pri samom skoku nije bilo razmišljanja. To je odlika ličnih rekorda i svetskih rekorda. Kada pitate Juseina Bolta da li se seća svetskih rekorda i trke, odgovor je da se ne seća. Kada se prebacimo u to nesvesno stanje, tada i možemo da stvorimo najbolji reztultat. 

Ivana Španović i Strahinja Jovančević sa medaljama osovjenim u Glazgovu; Foto:Telegraf.rs

I pre ovog prvenstva Strahinja je skakao 8 metara. Ipak, sada se sve poklopilo, a podršku je imao i u Ivani Španović, kao i njenom treneru Goranu Obradoviću.

- Fizički sam znao odavno da imam ovih 8 metara. Poenta je da se sve to sklopi na velikom takmičenju u finalu. Potajno sam znao da je rezultat tu, ne bih ni trenirao da ne znam. A Ivana...Ivana Španović je kraljica skoka udalj. Ako od kraljice ne mogu da naučim, ne znam od koga bih mogao. Goran Obradović je izuzetno stabilna osoba koja vam da veliko samopouzdanje. Ima veliko iskustvo sa Ivanom, pa sam i ja bio potpuno opušten u tom finalu. 

Pred Strahinjom su nova takmičenja, na kojima ambicije, kako lične, tako i čitave nacije, rastu.

- Dalje je fokus Tokio i skokovi preko 8 metara. Neke sitnice smo promenili u treningu i nismo očekivali da će tako brzo početi da rade. Moj cilj je da uđem u finale u Dohi, a ako dođe do toga, uslediće ono što najviše volim, a to je borba sa drugima. 

Opširniji razgovor sa Strahinjom Jovančevićem pogledajte u videu na početku teksta.

VIDEO: Ivana Španović: Ponosna sam na medalju, veliki povratak posle povrede

VIDEO: Strahinja Jovančević: Za mene je ovo san i još se nisam probudio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA