Borkoviću uveli zabranu, krenuo je sa 11. mesta i osvojio 26 bodova (VIDEO)

Veliki podvig našeg automobiliste na Tajlandu

  • 0

Srpski automobilista Dušan Borković osvojio je 26 bodova na trkama na tajlandskom Buriramu tokom osnog vikenda TCR Svetskog šampionata.

Borković, kojem je u kvalifikacijama napravljena nepravda zabranom nastavka vožnje nakon pucanja gume i udara u barijeru, napravio je podvig jer je prvu trku završio na drugom mestu iako je krenuo sa 11. pozicije, a drugu na šestom sa 13. pozicije.

Vozač Alfa Romeo Ðulijete TCR s brojem 62 NIS PETROL TIMA uz podršku gruzijskog tima “GE Force” i italijanskog “Romeo Ferraris” napredovao je u generalnom plasmanu i sada je šesti sa ukupno 108 bodova.

- Presrećan sam zbog svega. Drugo i šesto mesto posle onakve odluke u kvalifikacijama su fenomenalan uspeh. Startovao sam na obe trke daleko od vodećih što je doprinelo da znatno brže potrošim gume pretičući ostale. Imao sam sreće da su mi gume izdržale, kao i automobil, na kraju sam prezadovoljan što je srpska zastava opet na podijumu i što sam dokazao koliko vredim. Ogromnu zahvalnost dugujem svima koji su verovali u mene, počev od tima, sponzora do navijača  izjavio je Borković posle trka.

Naredni vikend TCR Svetskog šampionata vozi se 7. i 8. oktobra u kineskom Žeđangu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA