≫ 

Markez u poslednjem krugu do pobede u Mizanu, ali je najveći pobednik Žoan Zarko koji je gurao motor do cilja! (FOTO) (VIDEO)

Španac na Hondi slavio u San Marinu i izjednačio se sa Doviciozom na vrhu generalnog plasmana

  • 0

U zanimljivoj trci na stazi "Marko Simončeli", vozač Repsol Honde Mark Markez stigao je do četvrte pobede u sezoni Moto GP šampionata.

Veliku priliku da zabeleži trijumf propustio je Danilo Petrući koji se na kraju našao na drugom mestu, dok je Andrea Doviciozo popunio poslednje mesto na pobedničkom postolju.

Vozači su startovali na vlažnoj stazi, što Maveriku Vinjalesu koji je imao pol poziciju nije odgovaralo. Loš start vozača Jamahe iskoristili su Horhe Lorenco, Mark Markez i Andrea Doviciozo.

Brzo je Lorenco izbio na čelo i održavao tempo, dok su ostali pokušavali da isprate. U međuvremenu je Vinjales gubio tempo što je iskoristio Danilo Petrući i lako obišao Španca.

Ubrzo su se umešali i Kal Kračlou i Džek Miler koji su bili za "vratom" Vinjalesu.

Danilo Petrući je nastavio sa fenomenalnom vožnjom, Doviciozo je bio lak plen za Petrućija, a kada je napao i uspešno prošao i Markeza bilo je jasno da se "nameračio" na pobedu.

Antonio Calanni

U tome je imao pomoć u tom trenutku vodećeg Horhea Lorenca koji je u 6. krivini šestog kruga izgubio kontrolu nad motociklom i završio van staze.

Foto: Tanjug/AP

Sigurnom vožnjom iz kruga u krug Petrući je držao prvo mesto. Ipak, Mark Markez je vrebao svoju šansu, dok Doviciozo nije uspevao isprati njihov ritam i ozbiljnije se uključi u borbu.

Čekao je Markez pravi trenutak za napad i u svom maniru, u poslednjem krugu, izveo pobednički manevar. Za popularnog "Petruksa" povratka nije bilo, aktuelni svetski šampion je protutnjao kroz cilj sa sekundom prednosti.

Andrea Doviciozo nije bio ugrožen na trećem mestu ispred Maverika Vinjalesa.

Mikele Piro koji je dobio sprecijalnu pozivnicu za Mizano završio je na petoj poziciji, dok su iza njega ostali Džek Miler i Skot Reding.

Prvih deset vozača kompletirali su redom Aleks Rins, Jonas Folger i Bredli Smit.

Trku u San Marinu su obeležili i brojni padovi i izletanja sa staze. Osim petostrukog svetskog šampiona Horhe Lorenca, trku nisu završili ni Andrea Janone, Tito Rabat, Aleš Espargaro, Sem Lous i Hektor Barbera.

Francuski vozač Žoan Zarko nije želeo da se preda i ne završi trku pa je motocikl koji je otkazao dogurao do cilja.

Sledeća trka svetskog šampionata vozi se 24. septembra za Veliku nagradu Aragona.

GENERALNI PLASMAN

1. Mark Markez 199

2. Andrea Doviciozo 199

3. Maverik Vinjales 183

4. Valentino Rosi 157

5. Dani Pedrosa 150

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA