≫ 

Markez protutnjao kroz cilj, Rosi opet šampionski, Doviciozo daleko od titule

Španski vozač stekao 33 poena prednosti u generalnom plasmanu

  • 0

Posle pobede u trci za Veliku nagradu Australije, Mark Markez je za korak bliže odbrani titule šampiona sveta u kraljevskoj klasi. Vozač Honde je u „ludoj“ trci na „Filip Ajlendu“ stigao do šestog trijumfa u sezoni ispred Valentina Rosija i Maverika Vinjalesa.

Kao i mnogo puta do sada, staza u Australija je omogućila fantastičnu trku punu obrta, agresivnih napada i smenjivanja na svim pozicija.

Od neočekivanog ranog vođstva Džeka Milera, preko liderskog mesta Rosija do skoro dve sekunde prednosti na kraju za Markeza, trka je imala sve elemente uzbuđenja.

Ono što Markeza može da raduje više od same pobede je činjenica da je glavni konkurent u borbi za titulu Andrea Doviciozo imao razočaravajuću trku koju je u poslednjim „metrima“ završio na 13. mestu. Iako je vozač Dukatija do sada imao fantastičnu sezonu, san o tituli ostaje daleko od jave.

Kroz svaki krug, svaki sektor i krivinu, vozači su vodili bitke, pa je neretko dolazilo i do blažih kontakta u želji za što bolijm plasmanom.

Andy Brownbill

Imao je Valentino Rosi čelnu poziciju, ali Markez ne prašta greške, pa dok su se ostali borili za pozicije od drugog do petog mesta, Španac je to vešto iskoristio i pobegao najbližim pratiocima.

Agresivan je bio Žoan Zarko tokom cele trke, konstantno napadao, ali je u finišu ostao bez podijuma koji mu je „oteo“ Maverik Vinjales.

Mučio se Andrea Janone tokom cele sezone, ali je ponovo pokazao da nije preko noći zaboravio da vozi motor. Ipak, svoj dobar nastup morao je da završi iza Kala Kračloa koji je kroz cilj prošao peti.

Džek Miler je na domaćoj stazi ostavio odličan utisak plasmanom na sedmo mesto ispred Aleksa Rinsa na Suzukiju.

Dobru trku za KTM u Australiji odvezli su Pol Espargaro i Bredli Smit koji su se našli na devetoj, odnosno 10. poziciji.

Sledeća trka Svetskog šampionata vozi se 29. oktobra u Maleziji.

GENERALNI PLASMAN

Mark Markez 269

Andrea Doviciozo 233

Maverik Vinjales 219

Valentino Rosi 188

Dani Pedrosa 174

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA