≫ 

ŠOK! Ferari hoće da napusti Formulu 1 zbog novih pravila

Predsednik italijanskog giganta najavljuje radikalne poteze

  • 1

Od osnivanja takmičenja i prve sezone 1950. godine, Ferari je sastavni deo Formule 1. Najprepoznatljiviji brend u "najbržem cirkusu" je godinama uticao na važne odluke, a sada bi zbog jedne mogli da naprave neočekivan i potpuno iznenađujući potez.

Predsednik italijanskog velikana Serđo Markione najavio je da bi Ferari mogao da napusti Formulu 1 ukoliko uslovi posle 2020. godine ne budu povoljni za njih.

Naime, novi vlasnici, kompanija Liberti medija ima planove za razvoj novih pogonskih jedinica od 2020. godine. Osim toga, vlasnici imaju i strategiju preraspodele prihoda kako bi se pomoglo manjim timovima.

- Liberti ima nekoliko dobrih namera, od kojih je jedna i smanjenje troškova, što mislim da je dobro. Ali sa nekoliko stvari se ne slažem - rekao je Markione.

Ferari je ugovorom vezan za Formulu 1 upravo do 2020. godine, a i sama mogućnost napuštanja takmičenja deluje prilično nestvarno.

- Činjenica je da će doći do promena u strateškom razvoju i vidimo da će se sport od 2021. promeniti, a to će Ferari prisiliti na donošenje nekih odluka. Mora biti apsolutno jasno da ako ne pronađemo niz rešenja čiji rezultati su korisni za održavanje robne marke i tržišta, te jačaju jedinstven Ferarijev položaj, mi nećemo učestvovati - izjavio je predsednik Ferarija.

Foto: AP/Tanjug

Markione bi mogao da ostane upamćen kao predsednik koji je izveo Ferari iz Formule 1, ali njega to ne muči. On ističe da bi ukoliko se to dogodi radio na alternativnoj racionalnijoj strategiji.

- Ono što znam jeste da je Formula 1 deo našeg DNK od kada smo osnovani, pa nije kao da se možemo drugačije definisati, ali ne želimo da učestvujemo u sportu ako promeni svoje prepoznatljivo lice - jasan je Srđo Markione.

Ipak, prvi čovek tima iz Maranela je delimično ublažio svoju poruku rekavši da prvo mora da vidi kakva će pravila biti.

- Ne želim da prejudiciram bilo šta, idemo sledećeg utorka na sastanak sa najboljim namera, videćemo gde će nas to odvesti - izjavio je Markione.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CH

    3. novembar 2017 | 22:50

    kako voze bolje da izadju i ustede pare.MERCEDES BENZ je bez sumnje najbolji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA