Botas na čelu kolone pred poslednju trku sezone

Luis Hamilton potvrdio dominaciju Mercedesa na stazi u Abu Dabiju

  • 0

Valteri Botas je bio najbrži u poslednjim ovosezonskim kvalifikacijama na stazi u Abu Dabiju. Finac za upravljačem Mercedesa je vremenom 1:36.231 stigao do četvrte pol pozicije u sezoni.

Botas je bio bolji od timskog kolege Luisa Hamiltona i fenomenalnim krugom u poslednjem delu kvalifikacija obezbedio prvo startno mesto pred nedeljnu trku na stazi Jas Marina.

Imao je priliku Britanac da "potuče" Botasovo vreme, ali su ga dve sitne greške u poslednjem krugu koštale plasmana na pol. Hamilton je samo potvrdio dominaciju Mercedesa u Abu Dabiju.

Ferarijevi vozači nisu mogli da prate brze krugove Mercedesa, pa je Sebastijan Fetel završio na trećem mestu.

Držao je Kimi Raikonen četvrto mesto većim delom kvalifikacija, ali mu je Danijel Rikardo u poslednjim trenucima ukrao mesto u drugom startnom redu.

U drugom Red Bulu Maks Ferštapen je ostvario šesto vreme i zaokružio nedodirljivost tri ekipe.

Među ostalima, najbolji je bio Niko Hulkenberg koje će startovati sa sedme pozicije. U borbi dve Fors Indije, Serhio Perez je izašao kao pobednik, pa će trku započeti ispred timskog kolege Estebana Okona.

U svojim poslednjim kvalifikacijama u karijeri Felipe Masa je u samom finišu izbacio Fernanda Alonsa iz prvih deset vozača.

Trka za veliku nagradu Abu Dabija vozi se u nedelju od 14 časova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA