Nema nade: Mračne prognoze za velikog Šumahera

Čuveni neurohirurg analizirao je stanje legendarnog vozača

  • 7

Ugledni britanski neurohirurg Kolin Šif prokomentarisao je stanje legendarnog vozača Formule 1, Mihaela Šumahera, a u razgovoru za AP dao je "mračne" prognoze.

On veruje da za Šumahera nema nade da će se ikada potpuno oporaviti, jer je jako dugo u stanju veštačke kome i potpuno je izgubio mišiće. Ističe da bi i u slučaju da je otvorio oči i počeo da govori, Šumaher sigurno izgubio pamćenje i da više ne bi bio ista osoba.

>>> Šumaher liči na kostura: Nećete verovati koliko je smršao legendarni Nemac!

- Priroda povrede i informacije koje imamo sugerišu da je njegov mozak pretrpio veliku štetu. Kao posledica toga, njegov mozak ne funkcioniše kao moj ili vaš. Što je duže u takvom stanju, sve je teže očekivati poboljšanje. Situacija se gotovo sigurno neće popraviti - rekao je Šif.

Šumaher je krajem decembra 2013. godine nakon pada na skijanju udario glavom u stenu. Dugo je bio u veštačkioj komi u kojoj je najverovatnije i danas. Njegova porodica ne objavljuje informacije o njegovom stanju i uglavnom se sve svodi na to da njegova portparolka demantuje i tuži medije za svaku objavu vezanu za njegovo stanje, pa se sve uglavnom svodi na nezvanična saznanja iz krugova "bliskih porodici Šumaher''.

- Za njega je svaki napredak - oporavak. Gotovo je sigurno da ne može da razgovara. Možda je u stanju da pokaže neka osećanja - da je nesrećan ili da mu nije ugodno. Ili možda može da gleda svoju decu ili sluša muziku, ali potpuno se ne može oporaviti. Jako dugo je u ovakvom stanju i izgubio je mišiće. Čak i da je otvorio oči i počeo govoriti, došlo bi do gubitka pamćenja. On više ne bi bio ista osoba - rekao je Šif.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • cox

    19. mart 2018 | 15:01

    Veliki Sumaher

  • Ferrari909

    19. mart 2018 | 14:38

    Ne daj se legendo pusti komentare takozvanih doktora koji hoće slavu preko tebe i u takvom stanju....da je neki stručnjak bio bi sigurno u tvom lekarskom timu a ne bi nagadjao ovako u prazno.

  • Ak47

    20. mart 2018 | 09:10

    Sumaheru volim te!!!Najbolji i najveci sampion!!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA