Hamilton je vladar Azerbejdžana posle neviđene gluposti vozača Red Bula! (FOTO)

Britanac je uspeo da dođe do prve pobede ove sezone

  • 3

Aktuelni šampion Formule 1 Luis Hamilton uz mnogo sreće trijumfovao je na trci za veliku nagradu Azerbejdžana koju je obeležio udes klupskih kolega iz ekipe Red Bula, Verštapena i Rikarda.

>>>Fetelu pol pozicija u Bakuu!

Osim Britanca koji je došao do svoje 63. pobede u karijeri, drugo mesto zauzeo je Finac Kimi Raikonen dok je treći kroz cilj prošao Serhio Perez, vozač Fors Indije.

Bezbednosno vozilo izlazilo je na stazu u nekoliko navrata, a prvi put već na startu trke kada su Okon i Sirotkin završili trku.

Ipak, ključni momenat svakako je sudar Rikarda i Verštapena desetak krugova pre kraja, kada je Holanđanin zatvorio sve prilaze pa se Rikardo zakucao u njega.

Valteri Botas je posle izlaska bezbednosnog vozila bio na prvom mestu ali se tamo nije dugo zadržao jer je zbog pucanja gume i on završio tru pre kraja.

U tom trenutku na prvom mestu se našao Hamilton, a sledili su ga Raikonen, Serhio Perez i Fetel.

Da podsetimo, Britanac je posle ove pobede preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu sa 70 bodova, četiri više od Fetela. Treći je Raikonen sa 48, a Botas na četvrtom mestu ima 40.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Daljinac

(Telegraf.rs)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA