≫ 

Borković pesnicama odgovorio na nepravdu! Srpski automoblista posle ispadanja u Monci imao žestok sukob sa rivalskim timom (VIDEO)

Srpski automoblista naseo na provokaciju, pa kažnjen oduzimanjem bodova

  • 30

Najbolji srpski autmobilista Dušan Borković imao je buran dan u Monci gde je, zbog nesportskog poteza rivala prvo ispao sa staze i ostao bez plasmana, a potom se pokoškao i pobio sa članovima rivalskog tima zbog čega mu je oduzeto 10 bodova. 

To znači da su mu šanse da se na kraju domogne titule u TCR šampionatu značajno umanjene, s obzirom na to da nakon završenog vikenda, ima 134 boda i zauzima treće mesto, iza Askone koji ima 164 i Žan Karla Vernea koji ima 145.

Borković, koji je startovao kao peti, odlično je vozio, ali nije računao na bezobrazluk Bendžamina Lesensa koji mu je najpre zatvorio krivinu, a potom ga "isekao", nakon čega je srpskom automobilisti pukla guma i bio je to kraj za njega u Monci danas.

Međutim, teži incident dogodio se po završetku trke, tenzije su bile velike, pa je došlo i do fizičkog sukoba Borkovića i ekipe Mikela Askone, koji je verbalno napao srpskog vozača, a ovaj uzvratio. Neko je u gužvi i fizički nasrnuo na Borkovića, navodno je u pitanju ujak pomenutog Askone, na koga je srpski vozač krenuo pesnicom.

Strasti su se smirile ubrzo, ali je Borković skupo platio zbog reakcije u afektu.

Italijanska policija je ispitala incident, utvrdila da ga Borković nije inicirao, ali je vođstvo šampionata bilo neumoljivo i kaznilo našeg stasitog Pančevca oduzimanjem bodova.

- Posle trke sam išao da popričam sa Lesensom o ponašanju na stazi, razgovarali smo i sve se mirno završilo. Kada sam izašao iz njegovog boksa, koji se nalazi preko puta Askoninog, on me je napao verbalno jer sam ga udario pošto mi je pukla guma. Počeo sam da mu objašnjavam da ja nisam mogao da kontrolišem auto, kada me je iznenada napao i verbalno i fizički neko iz njegovog tima. Ništa mi drugo nije preostalo nego da se branim, ali se na žalost samo to vidi na snimku - rekao je revoltirani Borković, koji je posebno bio ljut na provokatore koji nisu imali razumevanja ni za njegovu trudnu suprugu.

- I posle mog odlaska je neko iz Askoninog tima nastavio da vređa moju suprugu i zatim je odgurnuo. Na svu sreću, nije je ozbiljno povredio, a ja sam kažnjen oduzimanjem jučerašnjih poena. Stvarno neshvatljivo.

VIDEO: Samoubilačka igra! Voze motor u krug dok se ne polome

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA