Prvi Zvezdin esports trofej (VIDEO)

Na turniru Fortuna LOL 5v5 Crvena zvezda akademija je osvojila prvo mesto

  • 1

Esports tim Crvene zvezde, iako je formiran tek pre nešto više od tri meseca, već je počeo da beleži sjajne rezultate.

Na turniru „Fortuna LoL 5v5“ u okviru Games.CON sajma drugi tim, Crvena zvezda Akademija, je osvojila prvo mesto i time donela prvi pehar u vitrine novoosnovanog kluba.

Momci iz ovog tima su predstavljali crveno-bele u poznatoj igri „League of Legends“ i u uzbudljivim mečevima zauzeli prvo mesto među 34 prijavljena tima. Tim u sastavu Matija „Matija Mlađenović, Konstantin „Saintsu“ Stikić, Sima „Fission“ Stašić, Đorđe „Djoky“ Vojinović i Mihailo „Kimi“ Petrović, uz podršku trenera Miloša Šainovića i pomoćnog trenera Nemanje Glišića, je prebrodio sve prepreke i osvojio pehar pobednika turnira.

Foto: crvenazvezda.com

Pobedom na ovom prestižnom turniru članovi Crvena zvezda Akademija tima su dokazali da su spremni za veće izazove i za učestvovanje u profesionalnim ligama. Oni će predstavljati Crvenu zvezdu eSports u regonalnom takmičenju VIP Adria LOL League, koje će početi sredinom februara.

Za to vreme, prvi „LoL“ tim Crvene zvezde se aktivno priprema za kvalifikacije za najkvalitetniju ligu na našim prostorima – EBL (eSports Balkan League). Kvalifikacije za ovo takmičenje počinju sredinom januara i znatno pojačani prvi tim želi da ih dočeka spreman i da kroz njih obezbedi mesto u ligaškom delu takmičenja.

Foto: crvenazvezda.com

„League of Legends“ je trenutno najpopularnija svetska igra u kojoj se timovi od po 5 heroja bore na mapi, sa ciljem da osvoje protivničku bazu. Veliki broj različitih heroja, kao i neograničeni broj raznih kombinacija i taktika čine ovu igru izuzetno zanimljivom, ne samo za igranje, već i za gledanje.

Finale svetskog prvenstva u „League of Legends“ se održava na najvećim svetskim stadionima i okuplja i do 100.000 gledalaca koji uživo prate borbe timova. Putem interneta 63.000.000 ljudi gleda ovaj događaj uživo, što je veći broj gledalaca nego zbirni broj gledalaca NBA i NFL finala.

Procene stručnjaka su da će najkasnije za 10 godina eSports postati olimpijski sport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA