≫ 

ŠTA NAS ČEKA PROTIV MAĐARA? Dvojica košarkaša drže tim, ako njih zaustavimo zgazićemo ih kao pre 9 godina!

Mađari ne bi trebalo da predstavljaju problem za Orlove, ali ne smemo zaboraviti da su se Hrvati mučili protiv njih

  • 6

Možda pomalo i neočekivano, ali košarkaška reprezentacija Srbije će u osmini finala Evropskog prvenstva igrati protiv Mađarske (nedelja 14.15)

Ne toliko neočekivano zbog prvog mesta Orlova, nego zbog činjenice da su Mađari završili ispred reprezentacije Češke i načinili jedno od iznenađenja.

>>> Đorđević poručio pred Mađarsku: Neka oni razmišljaju o nama, pa mi smo bili prvi u grupi!

Upravo su u tom direktom duelu protiv Čeha čekirali kartu za Istanbuli (prvu fazu igrali u Rumuniji), a taj meč je obeležio novi košarkaš Barselone Adam Hanga.

U pobedi od 85:73, Hanga je ubacio 31 poen i imao po osam skokova i asistencija. Malo je falilo da on tada izjednačio rekord Tonija Kukoča iz 1995. godine umesto Rumuna Mandaćea kom je to za rukom pošlo u četvrtak veče.

Hanga je sa 17.3 poena u proseku prvi strelac tima, dok ga u stopu prati David Vojvoda sa 17 poena. Ljubitelji košarke u Srbiji ga znaju, jer je sa Solnokom igrao ABA ligu.

Orlovi su protiv Mađarske igrali 2008. godine u kvalifikacijama za EP 2009, a oba meča smo ubedljivo dobili - 94:60, 61:89.

Da Mađarska neće biti topovska hrana u grupi pokazao je i prvi meč protiv Hrvatske. jesu ga izgubili rezultatom 67:58, ali su Kockasti tek u finišu dodali gas i nisu dozvolili protivniku da pet minuta ubaci koš.

Zatim su u drugom kolu sramno poraženi od Crnogoraca rezultatom 72:48, da bi usledio pomenuti meč protiv Češke.

Mađarska je u 4. kolu vezala i drugu pobedu protiv domaćina Rumunije (80:71) za potvrdu prolaza, a protiv Španije su u četvrtak veče bili u igri sve do poslednjih sedam minuta (87:64).

Računica je jasna - ukoliko Orlovi zaustave Hangu i Vojvodu, naše severne ''komšije'' neće imati šta da traže na parketu.

U nastavku pogledajte video snimke sa utakmica mađarskog tima:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeks

    8. septembar 2017 | 09:39

    Sta sad : Madjarska kossrkaska sila? Pa mi se nebojimo ni u vaterpolu s kamoli u kosarci. SRETNO DO FINALA a dalje ce ici nekako.

  • Rampage

    8. septembar 2017 | 09:53

    Oni nam nisu merilo,ali moramo da igramo kao da su najbolji na svetu,ozbiljno, smireno i snazno do samog kraja..ako treba da dobijemo 40 nek bude 40

  • Hej-hej

    8. septembar 2017 | 09:21

    +12 sa 70% snage cisto da sveži docekamo 1/4 finale,a i tamo neće biti puno teze

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA