Voli Kalinu, obožava Raduljicu, isprozivala Jokića i Bobija: Turska novinarka nas je oduševila koliko navija za Srbiju na Eurobasketu! (VIDEO)

Toliko dobro poznaje svakog našeg igrača da smo se iznenadili, ali kada je počela priču u Jokiču i Bobiju znali smo da je vatreni navijač

  • 12

Turska novinarka Begun Ulnu je neverovatna osoba. Iako je iz Istanbula i navija za Fenerbahče, ona je i vatreni navijač košarkaša Srbije na Eurobasketu.

Piše za veoma popularan košarkašk sajt TrendBasket i veruje da će Srbija uzeti zlato. Kako je istakla omiljeni igrač je Nikola Kalinić jer je ratnik, obožava Raduljicu takođe, a zanimljivo je da Bogdan Bogdanović nije među njenim omiljenim igračima.

>Nemamo pravo da se smatramo favoritima, ali znamo kako treba da igramo sa Italijom: Đorđević najavio mušku borbu! (VIDEO)

>>>Lučić jedva čeka duel sa Italijom: Znamo naše prednosti iz Atine, ali sutra je druga priča (VIDEO)

>>>Bogdan deluje spremno za Italiju: Iskreno, ne biram utakmice, ali ova traži motiv i inspiraciju (VIDEO)

- Volim srpsku košarku, način na koji igraju kao tim. To su sve odlični igrači, ali deluju kao tim i imaju dosta strasti u igri. Volim da ih gledam kad igraju u takmiče se. Ima nekoliko igrača Srbije  Turskoj i volim da ih gledam i kad igraju za klubove.

Uspeli smo da saznamo da joj je Kalinić omiljeni igra.

- Gledala sam mnogo Fenerbahčeovih utakmica. Ja sam novinarka, ali sam i navijač Fenera. Volim kako Kalinić igra, bori se kao ratnik. Takođe, osim njega volim i Raduljicu. Izgleda nekako ljutito sa bradom, ali kad pričate sa njim vidite da je dobar momak. Sviđa mi se kad igra sa koliko strasti se bori - kaže popularna Begi i dodala:

- Bogdan je odličan igrač, uradio je dosta za tursku košarku, ne samo za Fenerbahče, već je podigao tursku košarku na viši nivo. Ali, trenutno nije na mojoj listi omiljenih.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Begi takođe smatra da nije u redu kada igrači odustaju od igranja za Srbiju, a nju je naročito pogodilo što Jokić nije u Istanbulu.

- Postoje dva igrača koje bih pomenula zbog toga. Jokić je prvi, imao je odličnu sezonu u NBA i želela sam da ga vidim u Istanbulu na Eurobasketu. Ima samo 22 godine, mlad je ali odličan igrač i pomogao bi Srbiji. Potreban im je sad kada imaju toliko povrede. Razočarana sam u njega jer nije došao, jer, kažem, veliki sam navijač Srbije. Ima i ostalih igrača koji su igrali u NBA čak i kasnije od Jokića pa su došli - objašnjava Begi.

Ona je zatim pomenula zašto više ne voli Bobija Marjanovića koji je posle Kalinića i Raduljice bio njen reći omiljeni igrač.

- Bio mi je među omiljenima do prošle godine. Do Olimpijskih igara, kada je rekao da ne može da dođe jer se sprema za sezonu. Očekivala sam da će doći na Olimpijske igre, ali nije i zato više nije na mojoj listi. Zato sada volim Jovića i  Teodosića.

Foto: Guliver/Srdjan Stevanovic/Getty Images

Prošle godine u finalu Olimpijskih igara Srbija je igrala sa SAD a Begi je navijala iz Istanbula.

- Bila sam kod kuće i gledala sam meč, ali sam se nervirala jer su slabo igrali. Skakala sam po kući i vikala" Momci, šta vam je igrajte ko Srbija, a ne tako mlako" a moji su me gledali čudno i pitali me"Okej u redu je i mi navijamo za Srbiju, ali zašto toliko vičeš?

Na početku nije volela ni Teodosića jer je pobeđivao turske timove.

- Možda sma bila ljubomorna, jer je uvek pobeđivao timove za koje navijam. Onako, hladnokrvno je igrao i pobeđivao. Uvek sma uživala da gledam kako igra, ali mislim da sam bila ljubomorna. Volela bih da dođe jednog dana u tursku košarku ili bar u da se vrati u evropsku košarku posle NBA.

Na kraju je rekla da bi najviše volela da Srbija osvoji zlato.

- Za mene Srbija osvaja zlatnu medalju. Ja sam fan i želim da osvoje. Ali, neće biti lako jer su oslabljeni zbog povreda. Ako, veruju u sebe uspeće jer to su sve talentvani igrači iako nije kompletna ekipa. To su mladi koji će igrati dugo za nacionalni tim i kada Teodosić bude otišao.

Pogledajte video sniman Motorola moto Z 2 play telefonom

Četvrtfinalni parovi

Utorak

Nemačka - Španija 17.45

Slovenija - Letonija 20.30

Sreda

Rusija - Grčka 17.45

Srbija - Italija 20.30

(Izveštači Telegrafa sa Eurobasketa Bojana Mekić i Dragutin Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SAŠA FRANKFURT

    13. septembar 2017 | 10:41

    Šta reći nego BRAVO!! Ovako nas nikad nije neka naša novinarka nahvalila...!!

  • Kalinic

    13. septembar 2017 | 10:03

    Hvala na lepim recima.Oduzicu ti se jos boljim igrama.Hvala jos jednom.

  • volim crno bele

    13. septembar 2017 | 12:15

    Bravo i tebi puno hvala na lepim recima i zeljama,a momcima sretno do medalje,bilo koja za nas ce imati zlatan sjaj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA