≫ 

Nemamo pravo da se smatramo favoritima, ali znamo kako treba da igramo sa Italijom: Đorđević najavio mušku borbu! (VIDEO)

Selektor Srbije ističe da je naša ekipa spreman na jednu čvrstu igru protiv Azura

  • 1

Košarkaši Srbije igraju u sredu od 20.30 sati meč četvrtfinala Eurobasketa sa selekcijom Italije. Atmosfera u ekipi je dobra, igrači su mirni i fokusirani i spremni da na tom meču koji je najvažniji na šampionatu pokažu zašto su došli na ovo takmičenje.

>>> Bogdan deluje spremno za Italiju: Iskreno, ne biram utakmice, ali ova traži motiv i inspiraciju (VIDEO)

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević veruje u svoj tim i najavljuje veliku brobu protiv čvrste italijanske ekipe.

>> Okružen sam Srbima, i volim ih: Datomeov stav o najvećoj snazi srpske košarke će vas oduševiti (VIDEO)

- Znamo svi šta znači četvrfinale. Utakmica teška i značajna, ali ništa sem toga. Spremni smo, ali ima još dosta do utakmice. Mislim da znamo način kako treba da igramo sa Italijom. To mora da bude jaka borba, izuzetno da budemo koncentrisani, da im ne dajemo da šutiraju, pre svega Belineliju i Datomeu. Imaju i jednog plejmejkera na poziciji četvorke, a to je Meli preko koga mnoge stvari rešavaju.

>>> Lučić jedva čeka duel sa Italijom: Znamo naše prednosti iz Atine, ali sutra je druga priča (VIDEO)

- Ovakve utakmice su takve da, ako krenemo da vodimo računa o svakom detalju protivnika, zaboravimo na one naše stvari. Moramo da budemo hrabri, jedinstveni i da verujemo u sebe. Da izađemo na teren kao ekipa i damo sve što možemo.

Opet igramo sa timom koji smo pobedili na pripremama (Rusiju smo takođe pobedili prim. aut) a Đorđević smatra da to neće imati neki uticaj.

Foto: Telegraf/Motorola Moto Z 2 Play

- Jako je teško pobediti dva puta jednu ekipu u toku nekog takmičenja. Mi smo se pre tri nedelje sastali sa njima, ali nema to veze, nismo mi ona ista ekipa, a nisu ni oni.

- U ovakvim trenucima, tradicija i nešto što neko ima ili nema se zaboravlja, jer istorija se i piše u ovakvim situacijama - rekao je Đorđević.

Pogledajte video sniman Motorola Moto Z 2 play telefonom.

Na pitanje da li je malo opao grč kod igrača koji se video na meč sa Mađarskom

- Kako reći da je neko opušten ili ne? Sigurno da je malo popustio grč, ako se sećate pre dve godine u Lilu smo osminu i četvrtfinale odigrali stegnuto. Ipak, i protivnik igra svoju igru, traži pobedu protiv ekipe koja ima težinu. To su verovatno lakše utakmice za ekipe koje nisu favoriti.

- Međutim, ni mi ovde nismo favoriti niti imamo prava da se smatamo favoritima, ali moramo da budemo sigurni u sebe i da znamo šta hoćemo -rekao je Đorđević.

Pogledajte video sniman Motorola Moto Z 2 play telefonom.

Parovi četvrtfinala:

Utorak:

Španija - Nemačka 17.45

Letonija - Slovenija 20.30

Sreda 

Grčka - Rusija 17.45

Srbija - Italija 20.30

(Izveštači Telegrafa sa Eurobasketa Bojana Mekić i Dragutin Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Владо

    12. septembar 2017 | 19:42

    Иако нисмо у најјачем саставу, ипак смо фаворити против Италије. Они играју против сребрних са олимпијаде, па нек се плаше.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA