≫ 

SPEKTAKL U ISTANBULU: Dončić i Dragić su vanzemaljci, Slovenija je u polufinalu!

Supertandem ekipe Igora Kokoškova odigrao magičnu utakmicu

  • 49

Slovenija je drugi polufinalista Evropskog prvenstva u košarci! 

Selekcija koju sa klupe vodi srpski trener Igor Kokoškov odigrala je još jedan fantastičan meč, tačnije odigrali su ga neverovatni, ali potpuno neverovatni Dragić i Dončić, koji su praktično sami vukli "deželu" do velikog uspeha - pobede protiv Letonije u četvrtfinalu Eurobasketa u utakmici za pamćenje.

Na kraju, Slovenija - Letonija 103:97 (34:23, 17:32, 25:11, 27:31)!

Slovenci će u polufinale na megdan Španiji koja je ranije u utorak mnogo lakše ispunila cilj pobedom nad Nemačkom.

>>> MAGIJA: Dragić i Dončić se igraju košarke, a ovim potezom potpuno su izludeli Letonce (VIDEO)

Luka Dončić je blistao sa 27 poena i 9 skokova, Dragić je doprineo sa 26 poena, 8 asistencija i 6 skokova, a sa ovako raspoloženim tandemom ni Porciginsova magična partija i 34 poena nije bila dovoljna sjajnim Letoncima da preokrenu i pobede.

Ovaj izveštaj biće zapravo apoteoza igre dvojice genijalnih asova slovenačkog tima, jednog koji je najavio reprezentativnu penziju po završetku Eurobasketa i drugog sa talentom kakav dugo nije viđen u evropskoj košarci, a tek su mu 18 godina.

Foto: Tanjug/Ap
Foto: Tanjug/Ap

Slovenija je vodila praktično sve vreme, najviše 15 razlike (30:15) u NBA prvoj deonici, međutim Letonci su pokazali snagu u nastavku vođeni mekom Porciginsovom rukom koja je pogađala odakle je htela.

Međutim, kad god je bila stani-pani situacija po Sloveniju, Dončić i Dragić su pogađali, izmišljali poene, asistirali, najčešće jedan drugom, skakali, trčali kontre...

Letonija je do kraja poluvrmena uspela  da "obrne" rezultat (55:51), delovalo je da šuterska družina sa Baltika ima rešenje za Sloveniju i nezadržive Dončića i Dragića, no nije dugo trajalo njihovo, ispostaviće se poslednje vođstvo na utakmici.

Serijom 11:0 na startu drugog poluvremena Slovenija je uzvratila udarac i prednost na svoju stranu, Dragić i Dončić su mučili odbranu Letonije, a mučio je i Porcigins njih.

Spektakularna utakmica ušla je u dramatičan završetak....

Letonija je trojkom porciginsa prišla na samo poen zaostatka (93:92), Murić je potom pogodio oba penala, a onda, posle neuspelog udara protivnika, i uhvatio loptu u napadu koju je predao je Dragiću što je bio jedan od klučnih momenata meča.

Usledila je solo akcija plejmejkera Majamija i polaganje kao od šale preko odbrane Letonije, pola minuta pre kraja. Bio je to trenutak odluke, posle čega je maestralni Dončić zadao završni udarac protivniku sa penala.

Vredi pomenuti i ostale zaslužne za trijumf Slovenije.

Rendolf sa 16 poena i 9 skokova, te Prepelič sa 17 bili su, uz pomenuti supertandem, najbolji u pobedničkoj ekipi, dok su se kod Letonije, uz Porciginsa, istakli Davis Bertans sa 23 poena i Dairis Bertans sa 12.

Foto: Tanjug/Ap

Parovi četvrtfinala:

Utorak:

Španija - Nemačka 84:72

Letonija - Slovenija 97:103

Sreda

Grčka - Rusija 17.45

Srbija - Italija 20.30

Polufinale

Španija - Slovenija

Italija/Srbija - Rusija/Grčka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    12. septembar 2017 | 22:30

    Bravo Srbo-Slovenci :)

  • Bule80

    12. septembar 2017 | 22:36

    Pobedite i Spance pa da se vidimo u finalu.

  • Goran

    13. septembar 2017 | 00:44

    Aj ovi sto su navalili da su nasi tj.Srbi,postujte malo te momke. Nisu oni u Hrvatskoj pa da ne smeju da kazu da su Srbi. Al jednostavno tako je zivot hteo,igraju za Sloveniju imaju njihovo drzavljanstvo,tako da mogu da kazu da su i slovenci. Mada ja licno mislim da oni privatno odlicno znaju sta su.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA