'AJDE BREEEE, vikao je ruski košarkaš i grlio srpskog trenera: Usadio sam ekipi to naše balkansko (VIDEO)

Dok smo pričali sa Sašom Grujićem, Andrej Voroncevič je proslavio veliku pobedu sa njim prepoznatljivim urlikom

  • 5
Saša Grujić, Andrej Voroncevič Eurobasket 2017 Foto: Telegraf/MotorolaZ2/Play

Rusija slavi ulazak u polufinale Evropskog prvenstva zahvaljujući odličnoj reakciji i završnici meča sa Grčkom.

Čestitke smo uputili Saši Grujiću, pomoćnom treneru ruske ekipe.

>>> On je na klupi Rusije, ali će mu ruka biti na srcu tokom "Bože pravde": Da igramo u finalu, ne bih bio gubitnik (VIDEO)

- Sve ide po planu. Išli smo meč po meč, prvo je bilo da izađemo iz grupe, pa redom... Odradili smo stvarno muški posao, uz mnogo nedostatka, ali to je to; krenuli smo sa nulte tačke, i ovo je veliki uspeh trenera Bazareviča i naše ekipe - rekao je Grujić.

Rusija je počela nervozno utakmicu, Grci su imali dvocifrenu prednost u prvom poluvremenu.

Foto: Tanjug/Ap

- To se i očekivalo, veliki je pritisak. Tu su igrači koji su osvajali trofeje Evrolige, ali nisu igrali na prvim ulogama kao sada. I to je bila trema. Bilo je tu problema, znali smo to, plan je bio da izdržimo pritisak Grka koji su poznato temperamentni i agresivni. Ali u odnosu na meč sa Letonijom nismo izgubili energiju, to nam je bila lekcija za dodatnu sigurnost da možemo - pričao nam je Grujić.

Cilj svih promena u ruskoj košarci u prethodnom periodu bio je povratak na puteve slave.

- Presrećan zbog cele ekipe, trenera, momaka, radili smo dva meseca svaki dan. Nećemo se zaustaviti na ovome, u svakom slučaju. Pružaćemo i dalje maksimalnu borbenost. Što je najvažnije za rusku košarku, da pokažemo da postoji igra se velikom energijom, što je možda falilo prethodnim generacijama. Tu se nadam da sam uneo taj naš balkanski mentalitet, da nema predaje. Bilo je dosta priča, ali sada su igrači poverovali da mogu da dođu do borbe za medalju. Kod nas je uvek cilj medalja, a ode su razmišljali samo da izađu iz grupe, i to je to - objasnio nam je trener.

Gledaće meč između Srbije i Italije - pobednik je rival Rusije u polufinalu u petak.

- Samo da još jednom odigram sa Srbijom. Nisam znao da možemo u polufinalu, ali daj Bože da odigramo. Kao što sam rekao, ja sam sigurno pobednik. Radovaću se ja i možda moja porodica, a ako izgubimo radovaće se cela Srbija - uz osmeh i žurbu je otišao Grujić.

Pogledajte kompletnu izjavu snimljenu telefonom Motorola Z2 Play.

(Izveštači Telegrafa sa Eurobasketa - Bojana Mekić i Dragutin Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA