Legenda ruske košarke poručio: Srbi nas se plaše, nisu oni ništa posebno!

Nekadašnji evrospki i svetski šampion, takođe i selektor Rusa, puca od samopouzdanja

  • 24

Stanislav Jeremin, legenda ruske košarke, analizirao je plasman njegove države u polufinale Eurobasketa i smatra da Baćuške bez problema mogu da eliminišu košarkašku reprezentaciju Srbije.

Štaviše, bivši svetski i evropski šampion je ubeđen da će Rusija pobediti Orlove i otići u finale, ukoliko ponove igru kao protiv Grčke.

- Imamo podjednake šanse da eliminišemo Srbiju kao što smo imali i da izbacimo Grčku u četvrtfinalu. Mislim da nas se Srbi plaše. Iskreno, oni nisu ništa posebno. Ako budemo igrali kao protiv Hrvata i Grka, pobedićemo - rekao je Jeremin za ''Sport Ekspres'' i nastavio:

- Srbima je vera u sopstvemne mogućnosti karakteristika koju imaju već generacijama. Imaju pobednički duh. To ne želim da im osporim. Ali, uveren sam da nismo ništa slabiji od njih. Posle Grčke znam da imamo jak vetar u leđima.

Podsetimo, Jeremin je svojevremeno bio i selektor Rusije. Bio je i asistent selektora Sergeja Belova 1998. godine kada je Jugoslavija u finalu SP pobedila Ruse i osvojila zlato u Atini.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ds

    14. septembar 2017 | 19:32

    Ако одиграју као против грка примиће 100тку. Имали срећу што се грци у задњих 6.5 минута само спотицали по терену од умора

  • ☆☆☆

    14. septembar 2017 | 19:55

    Volim kada ovako pričaju o nama.Nadam se da su ovo pročitali i naši igrači.Mi Srbi se palimo na inat i na ove stvari o onda gazimo.On i jeste u pravu.U ovoj postavi i jesmo tu ravnopravni ali oni nemaju ono što nas krasi a sam je rekao šta je to.A da smo u najjačem sastavu mislim da bi Rusi prošli sa 40 razlike,pogotovo ako budu odigrali kao protiv Grčke.Iskreno baš bi voleo da odigraju kao protiv njih,s obzirom da su bili tragikomični.Posebno poslednjih 10 minuta.

  • Zule .

    14. septembar 2017 | 16:39

    Legendo, nikoga semi ne plasimo, ti to dobro znas! Protiv nas imas mnogo vise poraza nego pobjeda. Uostalom, da se nekoga plasimo zar bi dogurali do ovde sa drugim timom?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA