≫ 

Slovenija je košarkaško čudo! Dončić i Dragić u finalu, Španija u kanalu! (FOTO)

Bajka se nastavlja! Još jedna istorijska pobeda ekipe Igora Kokoškova koja je deklasirala "furiju" i boriće se za zlato protiv boljeg iz meča Srbija - Rusija

  • 46

Kakav je tim košarkaška reprezentacija Slovenije, kakav je selektor Igor Kokoškov i kakvi su to igrači: Goran Dragić i Luka Dončić!

Slovenija je napravila najveći rezultat u istoriji te zemlje i piredila najveće iznenađenje (ako je to uopšte izennađenje) plasmanom u FINALE Eurobasketa u Istanbulu pobedom nad pobedama protiv superfavorita Španaca rezultatom 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15)!

Ujedno i svrgnuli Španiju sa evropskog trona.

Srebro je obezbeđeno za Slovence, ali sada, sa ovakvim polufinalnim "skalpom", kvalitetom i samopouzdanjem koje je veliko kao planina, Dragić i družina rutinski mogu i do najsjajnijeg odličja, a na tom putu stojim im još samo jedna prepreka: bolji iz meča Srbija - Rusija koji igraju u petak od 20:30.

Slovenija je kao retko koji tim do sada potpuno "razbila" aktuelnu generaciju španske selekcije, braću Gasol, Navara, Rubija, Rodrigeza koji su delovali kao vojska u begu naspram Prepeliča, Vidmara, Dragića, Dončića, Blažiča, Dimeca...

Nisu ovoga puta Dragić i Dončić upadljivo iskočili od kolektiva, nisu poenterski, ali su ponovo pokazali klasu.

Slovenački vunderkind flertovao je sa "tripl-dablom" (11 poena, 12 skokova, 8 asistencija), Dragić je ubacio 13 poena, uz to imao i 6 skokova i 5 asistencija...

Učinak Rendolfa bio je ključan, ubacio je 15 poena, njegove trojke lomile su kičmu Špancima - pogodio je tri iz tri pokušaja, a Slovenci fenomenalnih 14 iz 25 šuteva.

Prepelič je svemu tome doprineo još jednom sjajnom partijom, sa 13 poena i šutu za tri 3/4!

Gašper Vidmar je sa 12 poena radio sjajan posao u reketu protiv braće Gasol...

Jednom rečju, četvrtak 14. septemabr 2017. godine bio je dan rapsodije slovenačke košarke.

Dominaciju ekipe Igora Kokoškova najbolje ilustruje podatak da je Slovenija vodila praktično od početka, sem uvodnih 0:2 kada je Mark Gasol ubacio prve poene na meču.

Od tada, pitao se samo jedan tim.

Španci su rezultatski koliko-toliko uspeli da isprate protivnika do treće deonice, a onda im se igra raspala pod rafalnom paljbom Prepeliča i posebno Rendolfa koji je sa dve trojke u tom periodu "ubio" utakmicu. Do kraja, videli smo mučenje nemoćnih Španaca i rutinu Slovenaca koji su u velikom stilu zadali protivniku završni udarac.

Vredi još reći da je Pau Gasol sa 16 poena bio najefikasniji u poraženom sastavu u svojoj, verovatno, poslednjem meču za nacionalni tim.

Foto: Tanjug/Ap

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare

    14. septembar 2017 | 22:33

    Kako je slatko kad gledam iskreno radovanje Slovenaca. Spanci uvek glume nedodirljive, tako im i treba. Mali Doncic drzi casove

  • Made in PRC

    14. septembar 2017 | 22:58

    Trebali bi promeniti naziv turnira u '' Prvenstvo Velesile SFRJ i ostatka razbucane Evrope''

  • никола

    14. septembar 2017 | 22:39

    Kako god da bude sloveni nose sva tri odlicja!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA