≫ 

SRBIJA JE U FINALU EUROBASKETA: Rusija videla moć Bogdana Bogdanovića! (FOTO)

I bez Stefana Jovića od treće četvrtine naša reprezentacija pobedila "zbornaju kamandu" i igraće u nedelju (20:30) za zlato sa Slovenijom. Maestralni Bogdanović!

Košarkaška reprezentacija Srbije Foto: fiba.basketball

Zemlja košarke je u finalu Evropskog prvenstva!

Srbija je jaka kao zemlja - povredama osakaćena stavila je srebro u džep, a za zlato će se boriti protiv Slovenije u nedelju - svaka čast, momci!

>>> Grmi pesma Srba u Istanbulu: Veliki broj naših navijača došao na meč sa Rusijom i pevaju ispred hale! (VIDEO)

SRBIJA - RUSIJA 87:79 (25:20, 23:14, 18:23, 21:22)

SRBIJA: Mačvan 4 (2sk, 2as), Bogdanović 24 (9/16 iz igre, 3sk, 4as, 2ukr), Lučić 13 (8sk), Milosavljević 7 (2as), Birčević 2, Štimac, Lazić, Micić 5, Gudurić 3, Jović 8 (3sk, 6as), Kuzmić 3 (5sk, 2as, 3izg), Marjanović 18 (7/10 iz igre, 6sk, 4as).

RUSIJA: Šved 33 (trojke 6/15, 5as), Baburin, Fridzon 3 (3as), Ivlev, Antonov, Zubkov 6, Hvostov 10 (4as, 2ukr), Mozgov 11 (9sk), Voroncevič 14 (4sk), D. Kulagin, M. Kulagin, Kurbanov 2.

Ni neverovatni Aleksej Šved nam nije mogao ništa, ni njegova 33 poena nisu skršili borbeni duh učenika velikog Aleksandra Đorđevića, ni povreda prvog plejmejkera Stefana Jovića i svest da ćemo verovatno igrati bez njega u finalu nam nije skresala krila - leteli su naši momci do finala kao jedan!

>>> Novi šou Mute i Bogdana posle trojke koja je presudila Rusima (VIDEO)

Leteli na krilima velemajstora ove igre Bogdana Bogdanovića koji je mučio odbranu "zbornaje", ubacio 24 poena, ubacio one ključne u finišu meča, reklo bi se kao od šale, i odveo nas na megdan najvećem iznenađenju Eurobasketa, na megdan senzacionalnoj Sloveniji.

Koliko samo pehova je naš tim imao, istrpeo, i uprkos svemu je uspeo da ode tamo gde smo se svi potajno nadali da može otići. Na Slovence ćemo, kako stvari stoje, sa desetoricom (van stroja Jović i Lazić) Đorđevićevih ratnika i znalaca.

Još jedno veliko bravo majstori!

Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug

Uz Bogdana, koji je kolone dopunio i sa tri skoka i četiri asistencije, blistao je Boban Marjanović sa 18 poena (13 u prvom poluvremenu) i šest skokova, te sveprisutni Lučić sa 13 poena i osam uhvaćenih lopti.

Blistali su i ostali - svi do jednog!

Možda su ključne za ishod bile trojke koje su od "epizodista" Micića i Gudurića stizale u trenucima naše najveće napadačke krize i naleta Rusa. Dve neverovatno bitne trojke koje su nas održale u vođstvu, pre nego što je Bogdan krenuo da drži čas.

Maestralan je bio i Jović do izlaska, osam poena i šest asistencija podelio je novi igrač Bajerna, ali je nezgodno doskočio ili stao (nije se videlo na snimku) dok je pratio jednu od brojnih trojki Šveda.

>>>Odmah posle pobede, oglasio se Teo, a ovo što je objavio jasno pokazuje šta očekuje u finalu

Pobeda Srbije mogla je da se "namiriše" u prvom poluvremenu. Igrali smo atomsku košarku, odbranu koja je radila kao sat, u napadu sa raznovrsnim rešenjima mučili smo Ruse i dizali prednost do najvećih "+16" koliko je bilo u drugoj i sredinom treće deonice.

Međutim, Šved nam nije dao mira, bio je prava napast, zaista je paklen igrač sa rukom mekanom kao pamuk.

Upravo je trojkom Šveda Rusija prišla na uznemirujućih dva poena razlike tri minuta pre kraja (75:73), no odreagovao je Đorđević tajm-autom posle kog je Vasa Micić pogodio verovatno najvažniju trojku u karijeri! Bio je to trenutak kada smo krenuli da dižemo glavu iz živog blata, a ponovo smo počeli da udišemo vazduh punim plućima kada je Bogdanović sa trojkom i "dvojkom" odigrao simultanku sa Rusijom.

Velika pobeda Srbije, igraćemo drugo finale Eurobasketa od osamostaljenja, a 14. ukupno!

Imamo li snage za još jedan podvig - onaj najveći, poslednji?

Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug

Lefteris Pitarakis
Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug
Foto: Tanjug/Ap
Foto: telegraf.rs

Na zagrevanju, krilo našeg tima Vladimir Lučić izašao je sa zaštitnim steznikom oko povređenog lakta. Nadamo se da nije u pitanju veći problem, a deluje da nije s obzirom na to da je bez problema odradio zagrevanje.

Foto: Telegraf.rs
Foto: Telegraf/Motorola Z2 Play

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ☆☆☆

    15. septembar 2017 | 21:13

    Igramo protiv Rusa i protiv sudija.

  • Бамбус

    15. septembar 2017 | 22:40

    Браво наши јунаци,вечерас се слави а Богами и пуца у Подгорици!!!А нека и заслужили сте.Поз свима Србима од Србина из Пг!!

  • Anita

    15. septembar 2017 | 20:49

    Ajmo do pobede!!!SRBIJA❤️❤️❤️.Imate podrsku Slovenije...nedelja SLOVENIJA-SRBIJA🍀🍀🍀🍀

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA