Muta i Bogdan nisu ispoštovali dogovor pre Eurobasketa

Pomoćni trener Srbije ističe da verovatno ostaje na toj funkciji i dalje

  • 0

Pomoćni trener košarkaške reprezentacije Srbije Miroslav Nikolić otkrio je da su Bogdan Bogdanović i on obećali jedan drugom zlatnu evropsku medalju iz Istanbula, ali da će za četiri godine ispraviti stvari i popeti se na krov Evrope.

>>> Bogdan oteo mikrofon Šaku Polumenti, a onda je zapevao njegov stari hit: Totalna ludnica na proslavi srpskih košarkaša (EKSKLUZIVNI VIDEO)

- Odmah posle svih otkaza, Bogdan i ja imali smo naš dogovor da idemo na zlato. Uradio je veliki deo posla, bio najbolji naš igrač, ali u finalu nije imao snage. Obećali smo jedan drugom zlato, nismo ispoštovali, ali naredno prvenstvo bićemo mnogo bolji i bićemo šampioni - rekao je Nikolić Tanjugu.

Nikolić, dve decenije svedok skoro svih medalja nacionalnog tima kao deo stručnog štaba, žali za porazom od Slovenije u finalu (93:85), iako smatra da je srebro uspeh.

- I pre 20 godina sam govorio da je sve ovo normalno, a sada ispada da je neki "štos". Mi smo košarkaška nacija, svaka čast momcima na srebrnoj medalji, ona je za mene uvek bila uspeh, iako ostaje žal za zlatom. Šta nas je sve pratilo kroz pripreme i otkaze, povrede, igrači su dali maksimum.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Popularni Muta priznao je da je Slovenija imala više energije u finalu i umor okarakterisao kao ključni razlog poraza Srbije.

- Odigrali smo muški finale, tamo se nikad ne zna, ali na našu žalost izgubili smo. Slovenci su bili bolji, svežiji, dok smo mi bili mnogo umorni. Imali smo i peh da smo i tu imali povređene igrače.

On je podsetio da uspesi srpske košarke nisu slučajni, uprkos tome što smo mala zemlja.

- Imao sam čast da budem u Novom Sadu na Svetskom prvenstvu (tada selektor U19 selekcije prim. aut) kada smo kao mala zemlja Srbija bili prvaci planete pobedom nad Amerikancima sa Karijem, Džordanom i ostalima, koji sada igraju i za seniore. Mi gajimo decu, radimo, imamo najbolje trenere i ništa nije slučajno. Jesmo mala zemlja, ali smo košarkaška nacija i sva deca su motivisana da se bave tim sportom.

Nikolić u predostojećoj sezoni biće trener Partizana, ali i skoro sigurno nastavlja svoj posao pored Aleksandra Ðorđevića.

- Verovatno ostajem. Zavisi od Saše Ðorđevića - zaključio je Nikolić.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA