≫ 

Putin pričao sa Habibom o prebijanju Mekgregora, a onda je izgovorio šalu zbog koje su svi prasnuli u smeh (VIDEO)

Predsednik Rusije je u Kremlju upriličio prijem za UFC šampiona lake kategorije i njegovog oca

  • 5

Predsednik Rusije Vladimir Putin upriličio je u Kremlju prijem za UFC šampiona lake kategorije Habiba Nurmagomedova, koji je u spektakularnoj borbi na UFC 229 savladao Konora Mekgregora.

Putin je čestitao Dagestancu na sjajnoj pobedi i poručio je da je Rusija velika porodica, koja je raznolika, koja ima veliko međusobno razumevanje. Takođe, poručio je da je bitno da se izbegnu ekstremne situacije, aludirajući na skakanje Nurmagomedova u publiku i opšta tuča koju je izazvao, ali je poručio da su u Rusiji svi spremni da tako skoče, ukoliko ih napadnu spolja.

- Mi smo u zemlji, za koju verujem da je jedna velika porodica. Bez obzira na to šta se ovde dešava, potrebno je da izbegnemo ekstreme i bilo kakvo skakanje. Neophodno je da postignemo međusobno razumevanje. Imamo veliku i veoma raznoliku porodicu. I naravno, sve se dešava u proodici, ali nikada ne dozvoljavamo da pređemo granice. Ali ako nas napadnu spolja, onda, naravno, ne samo vi, svi ćemo tako da skočimo, što neće biti malo. Ali, bolje je da ne dolazi do toga - poručio je Putin.

Trenutak kada je Habib rešio meč davljenjem Mekgregora; Foto: AP/Tanjug

Sam Nurmagomedov je priznao da nije uspeo da se iskontroliše zbog provokacija koje su bile brutalne od strane Irca, ali i od strane njegovog tima tokom borbe.

- Ponašao sam se dostojanstveno, ali u nekoliko trenutaka nisam mogao da se iskontrolišem. Tokom borbe su nastavili provokacije. Nadam se da će tokom procesa suđenja biti presuđeno u našu korist - poručio je Habib.

Na razgovoru sa Putinom u Kremlju bio je i Habibov otac, Abdulmanap Nurmagomedov, koji je od njega napravio šampiona i koji je jedini čovek koga se Habib plaši.

Habibov otac, Abdulmanap Nurmagomedov; Printskrin/Youtube/Sonny Brown

On je posle borbe poručio da će Habib biti kažnjen zbog ponašanja po završetku borbe.

- Habib će pretrpeti žestoke sankcije. Za mene je na prvom mestu disciplina, a on je to prekršio. U oktagonu radi šta hoćeš, ali van njega mora da se ponašaš kulturno, disciplinovano i dostojanstveno - rekao je Nurmagomedov senior.

Ipak, verovatno će smekšati, jer ga je Putin pred Habibom zamolio da ne bude strog prema sinu.

- Zamoliću vašeg oca da vas ne kazni tako strogo - našalio se Putin tokom razgovora sa Habibom i njegovim ocem, koji su se nasmejali.

Inače, uoči meča mediji su isticali fotografiju Konora Mekgregora i Vladimira Putina, koju je Irac objavio na svom profilu na Instagramu tokom Svetskog prvenstva u fudbalu, koje je pratio u Rusiji na poziv predsednika Putina.

Međutim, Habib je odmah posle borbe i prebijanja Mekgregora objavio da mu je Putin čestitao na pobedi.

VIDEO: Bakočević o UFC 229: Kad te se Habib dokopa to ti je potpuno druga životinja kao da te napao čovek od 100kg a ima 70!

VIDEO: Habib u našim srcima! Suze, radost i anarhija tokom slavlja na ulicama Mahačkale, glavnog grada Dagestana

VIDEO: Zagrmeo Habib nakon istorijske pobede nad Mekgregorom

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA