≫ 

SUPERSERIJA SKLEKOVA: Aktivirajte i zategnite sve bitne mišiće u vašem telu (VIDEO)

Sklekovi su sinonim za test snage a ukoliko se izvode pravilno mogu vam pomoći da vaše telo dovedete do savršenstva

  • 1

Superserija sklekova znači da se serije rade bez pauze jedna za drugom.

U prvoj seriji radi se šest uskih sklekova sa rotacijama i pogledom koji prati ruku, noge su razmaknute.

U drugoj seriji radi se isto šest sklekova. Ruke su u širini ramena sa podizanjem jedne noge. Dok se spuštamo u poziciju skleka, podižemo jednu nogu gore ispravljenu u zglobu kolena. Kako se podižemo, tako nogu vraćamo u početni položaj. Naizmenično raditi šest puta.

>>>Zovu ga ''čovek zver'' koji prkosi gravitaciji: Upoznajte Nišliju koji ima neverovatnu snagu i radi brutalne treninge (VIDEO)

>>>Srpski snagator Rade Savić apsolutni pobednik Kupa Crne Gore!

>>>Srpska fitnes instruktorka zaludela Hrvate (FOTO)

U trećoj seriji, takođe, se radi šest sklekova sa šakama postavljenim šire od širine ramena i pomeranjem noge u stranu. Dok se spuštamo u poziciju skleka, odvodimo jednu nogu u stranu ispravljenu u zglobu kolena. Kako se podižemo, tako nogu vraćamo u početni položaj.  Naizmenično raditi šest puta.

U četvrtoj seriji se radi  po tri skleka u svakoj poziciji dijagonalno postavljenih šaka. Jedna šaka postavljena je visoko, koso u odnosu na drugu koja je pored tela. Raditi tri pa zameniti mesta. Ukupno 6 sklekova.

Ova superserija se izvodi bez pauze i podrazumeva aktivaciju grudnog mišiča iz svih uglova, kao i prednji snop ramena i triceps. Stabilizaciju primarno vrše trbušni mišići, dok su u rotacijama uključena i leđa. Potrebno je raditi minimum tri ove superserije sa pauzama između od po 2-4 minuta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svetozar

    6. septembar 2017 | 22:15

    Decko sa snimka Ivan Curovic, jedan od najvecih trenera u Srbiji!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA