≫ 

Konzul podigao 270 kilograma i pokorio svet (FOTO)

Srpski powerlifter Milan Grozdanović postavio svetski rekord u mrtvom dizanju

  • 0

Svetsko prvenstvo u powerliftingu, koje se održava u Pragu, u Češkoj od 16-22.oktobra obeležio je naš Nišlija Milan Grozdanović Konzul.

>>> Kako se postaje šampion? Ne propušta se nijedan trening, nijedan dan! Motivacioni video svetskog prvaka! (VIDEO)

Grozdanović je predstavljao reprezentaciju Srbije u disciplini mrtvo dizanje sa opremom.

Podigavši 270kg, čime je oborio svetski rekord u ovoj federaciji, osvojio je zlatnu medalju u kategoriji seniora do 75kg, a ukupnom plasmanu sa 306,5 bodova (270/73,8) proglašen je za najboljeg takmičara u ovoj disciplini!

- Ovo je moj najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri. Postavio sam svetski rekord i u WUAP federaciji, nakon GPC federacije. Ipak, ostaje žal što za malo nisam uspeo da podignem i narednu težinu 277,5kg."

Drugog dana Srbija je u disciplini bench press imala nekoliko takmičara: Zoran Kopić (-110), Milan Smiljanić(-140), Rade Savić(140+) i Milan Grozdanović (-75).

Foto: Privatna arhiva

Srbija je osvojila dve srebrne medalje: Milan Smiljanić (230kg/-140kg) i Milan Grozdanović (155kg/-75kg), dok ostali takmičari nisu uspeli da dođu do medalje.

- 155kg je moj lični rekord i rekord Srbije, tako da sam prezadovoljan. Dao sam sve od sebe, ovog puta, to je bilo dovoljno za srebrnu medalju - objasnio je Konzul i dodao:

- Jako malo odmora nam predstoji, a pripreme nastavljamo za Gala Kup u Nišu koji će se u organizaciji KDT "Legionari" održati 16.decembra u hali OŠ "Mika Antić".

Foto: Privatna arhiva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA