≫ 

Juventus krenuo silovito: Bufon ušao u istoriju Serije A - opet! (VIDEO)

"Bjankoneri" pobedili 3:0, legendarni golman odbranio prvi penal koji je dosuđen na osnovu VAR tehnologije

  • 0

Prvak Italije Juventus nije dozvolio iznenađenje u prvom kolu Serije A protiv Kaljarija, lagana, sigurna i ubedjiva pobeda od 3:0 kao najava još jedne sezone u kojoj su ciljevi giganta iz Torina jasni: osvojiti sve.

Doduše, neće moći sve jer su "bjankoneri" već izgubili jedan trofej porazom od Lacija za Superkup Italije, no taj nedavni bolan neuspeh nije ostavio traga na Alegrijevu ekipu.

Mandžukić, Dibala i Iguain bili su strelci za šampiona u meču koji će ući u istoriju Serije A, i to zahvaljujući neizbežnom Đanluiđiju Bufonu.

Golman Juventusa ostaće upamćen kao prvi koji je odbranio penal dosuđen na osnovu VAR (Video assistant referees) tehnologije.

Gosti su u imali savršenu priliku da izjednače, igrao se 39. minut, ali je Farijasov udarac sa "kreča" pročitao sjajni Bufon i spasio svoj tim neprijatnosti.

Prethodno, Duje Čop je oboren u kaznenom Juventusa što je promaklo glavnom arbitru, ne i njegovom "asistentu sa procesorom", na sreću ostrvljana.

Goste je kazna stigla u samoj završnici poluvremena kada je Dibala majstorski primio dug pas, a onda u istom maniru smestio loptu u mrežu Kaljarija.

Ni oni "hard kor" ljubitelji fudbala ne pamte kada je Juve na svom stadionu ispustio vođstvo 2:0, pa je praktično završio posao u prvih 45 minuta.

Iguain je u nastavku samo učinio trijumf još ubedljivijim.

Za domaćim tim debitovali su Daglas Kosta i Blas Matuidi, koje je Alegri uveo u drugom poluvremenu.

Serija A, 1. kolo:

Juventus - Kaljari 3:0

Verona - Napoli 1:3

Nedelja

Atalanta - Roma

Bolonja - Torino

Krotone - Milan

Inter - Fiorentina

Lacio Spal

Smapdorja - Benevento

Sasuolo - Đenova

Udineze - Kjevo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA