Seltik ušao u Ligu šampiona: Škoti drhtali u Kazahstanu, iako su pobedili sa 5:0 u prvoj utakmici (VIDEO)

Šampion Škotske prvi je tim koji se plasirao u grupnu fazu Lige šampiona iz kvalifikacija

  • 1

Fudbaleri Seltika prvi su članovi Lige šampiona, pošto su u dvomeču plej-ofa bili bolji od kazahstanske Astane. U Glazgovu je bilo 5:0, dok je u revanšu Astana pobedila sa 4:3.

>>> Skandal potresa fudbalski svet: Najplaćeniji igrač planete bio dopingovan na Svetskom prvenstvu!

Ajer je doneo prednost Astani autogolom u 26. minutu, dok je Sinkler u 34. minutu izjednačio na 1:1 i delovalo je da je tada sve gotovo, ako je uopšte bilo dileme pre meča. Ali bilo je nezgodno za Seltik u drugom poluvremenu.

Šampioni Škotske mogu da budu prezadovoljni što su u prvom meču pobedili sa ubedljivih 5:0, jer da nije bilo te prednosti, pitanje je kako bi se završio dvomeč jer je Astana u Kazahstanu u jednom momentu vodila sa 4:1.

Opasno je Seltik drhtao i bio u panici kada su se nakon gola Tvumasija u 69. minutu nastavili siloviti napadi Kazahstanaca. Novi gol za 5:1 je visio u vazduhu, a fudbaleri Astane su promašili nekoliko velikih prilika.

Na kraju su izgubili snagu i koncentraciju, pa je Seltik posle gola Ničama u 80. minutu mogao da odahne, da bi u 90. minutu i napadač Grifits postigao gol za konačnih 4:3.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA