≫ 

Crna Gora slavi Jovetića: San "Sokolova" o Mondijalu i dalje traje (VIDEO)

Ekipa Ljubiše Tumbakovića pobedila Rumuniju, u poslednja dve utakmice igra sa direktnoim rivalima za prolaz na Mondijal

  • 7

Veliko slavlje priredili su igrači Crne Gore svojim navijačima koji su popunili tribine stadiona u Podgorici i videli "minimalac" nacionalnog tima u režiji Stevana Jovetića.

Golom novog igrača Monaka ekipa Ljubiše Tumbakovića pobedila je Rumuniju 1:0 i tako ostala "u igri" za plasman na Mundijal.

Crnogorci su time ispunili prvi uslov za prolaz u Rusiju, ali ih tek čekajju mečevi odluke - i to protiv direktnih rivala, Danske i lidera Poljske.

Crna Gora deli drugo mesto sa Danskom sa kojom igra naredni meč (05. oktobar), a tri dana kasnije gostuje Poljacima pa je lako zaključiti da drži sudbinu u svojim rukama.

Trenutak odluke u Podgorici bio je 75. minut, kada je igrač Lacija Marušić ubacio loptu pred gol gostiju, a sjajni Jovetić glavom savladao čuvara mreže Rumuna, za ekstazu na stadionu.

Crnogorci su na ovaj način zaokružili FIFA "prozor", sa dve pobede bez primljenog gola.

Prethodno su slavili u Kazahstanu 3:0

Danska i Poljska su u ponedeljak sa mnogo rutine odradili mečeve protiv Jertmenije (Danska dobila 4:1) i Kazahstana (Poljaci bolji, 3:0) pa je poredak u vrhu grupe ostao nepromenjen.

Od mečeva koji su takođe odigrani danas, izdvajamo uedljivu pobedu Nemačke nad Norveškom 6:0, osmu u isto toliko utakmica i skoro obezbeđen plasman na Mondijal, kao i trijumf Engleza psole preokreta nad Slovačkom - 2:1.

Engleska je na ovaj način "pobegla" Slovacima pet bodova i jednom nogom je već u Rusiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA