≫ 

Zvezda na vrhu: Bomba iz slobodnjaka i majstorija Radonjića presudile Voždovcu! (VIDEO)

Crveno-beli slavili na mestu gde su prethodne sezone izgubili titulu

  • 8

Fudbaleri Voždovca čine prava mala "čuda" poslednjih meseci u Superligi. Ipak, protiv Crvene zvezde su morali da se pomire sa porazom od 2:0.

Voždovac je najveće osveženje u sezoni, još proletos je pokazao kako je opasan po Zvezdu pobedom koja je odnela trofej prvaka u Humsku, pa su crveno-beli želeli revanš.

Tim sa krova tržnog centra Voždovac je pokušao da iskoristi evropski umor Zvezde i kombinovani sastav, a uslovi za igru nisu baš dozvoljavali lepršavost.

Zvezda je bila u blagoj inicijativi od početka, dugo su šutevi na obe strane bili izblokirani, ili sa prevelike udaljenosti da bi ugrožavali Kahrimana i Popovića.

Dugo je atmosfera bila više nego učmala, što je prekinuo Donald u 40. minutu. Kapitenski je sa 22 metra izveo slobodan udarac, neodbranjivo za Popovića, okrznuo je prečku i prosledio loptu u mrežu.

Crveno-belima je preostalo da rutiniraju poluvreme i zatim održe tempo, da bi u nastavku Krstičić pokazao želju da uveća razliku.

Ilija Stolica je osvežio tim uvođenjem Andrije Lukovića, pozajemljenog igrača Zvezde, dok je Milojević poslao na teren Boaćija i Radonjića umesto Milića i neprimetnog Pešića.

Krstičić je odlično baratao loptom i u nekoliko navrata pokazao da ima zavidno iskustvo iz Serije A, ali je ostala nedorečenost Zvezde kada su u pitanju golovi.

I pored toga, dobio je ovacije Delija kada je izašao i prepustio mesto Gobeljiću, a delovalo je i da su se domaćini pomirili sa porazom mnogo pre kraja.

Kanga je to iskristio da postavi konačan rezultat u 91. minutu. Sve je bilo jednostavno za Gabonca, jer je Radonjić fintirao defanzivce na levoj strani, pa servirao zicer plejmejkeru.

Zvezda je posle ovog trijumfa prva na tabeli sa 22 boda, koliko ima i Vojvodina sa dva meča više (10 utakmica).

Voždovac - Crvena zvezda 0:2

(Donald 40, Kanga 91)

VOŽDOVAC: Popović – Gajić, Mihajlov (od 86. Pavlovski), Ivković, Filipović – Pavlović, Putinčanin - Duronjić (od 80. Mašović), Ješić, Zec (od 58. Luković) - Stuparević.

CRVENA ZVEZDA: Kahriman - Stojković, Le Talek, Babić, Rodić - Donald, Krstičić (od 84. Gobeljić) - Srnić, Kanga, Milić (od 69. Radonjić) - Pešić (od 73. Boaći).

Superliga, 10. kolo

Subota

Vojvodina - Napredak 3:1

(Mihajlović 62, Subotić 69, Jovančić 78.p - Alivodić 88)

Nedelja

Mačva - Radnik 4:0

Bačka - Čukarički 2:3

Spartak - Mladost 3:3

Voždovac - Crvena zvezda 0:2

Borac - Rad 19

Partizan - Radnički 19

Javor - Zemun 19

Foto: Printskrin

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gemathegreat

    17. septembar 2017 | 19:13

    I grobari da li je Ilija Stolica okoraveli grobos igrao sklanjalicu ??? Elegantna pobeda, taman kolko treba. Ni atom energije vise.

  • Igor. RS

    17. septembar 2017 | 18:58

    Nismo bili jaci u zadnjih 10god. I sa pola snahe izlazimo na kraj sa klubovima u Srbiji. Bravo Zvezdo

  • Ćoravi

    17. septembar 2017 | 19:28

    Zvezda na vrhu sa pet utakmica vise od Partizana

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA