≫ 

Šokantan kraj u Humskoj: Partizan "iščupao" bod u 96. minutu sa igračem više! (VIDEO)

Napredak sa desetoricom poveo i grčevito branio svoj gol, ali je Everton u smiraj superuzbudljivog duela postavio konačan rezultat

Ovo se ne viđa često u Superligi: Šampion Partizan bio je na pragu neočekivanog poraza od ekipe koja je do dolaska u Humsku vezala tri poraza i ostala bez trenera (Sakića zamenio Kosanović, ekipu privremeno vodio Stefanović), gubio je šampion do 96. minuta, a onda, preko Evertona, izborio remi - 1:1.

I to sa igračem više!

>>> Zvezdina laganica u Čačku: Milić i Boaći strelci u viktoriji crveno-belih (VIDEO)

Kruševljani su u 28. minutu ostali bez krajnje nepromišljenog Nikole Boranijaševića (dva žuta u roku od dvadesetak sekundi), a u 43. postigli gol preko Envera Alivodića, pokazaloi se ne i dovoljnim za pobedu i tri boda na najtežem mogućem isputu u Superligi.

Loša vest po crno-bele nije samo mučno izboren remi, već i povreda najboljeg igrača i najvećeg pojačanja Zorana Tošića koga je Đuričković zamenio početkom drugog poluvremena.

Anemični su bili crno-beli u zaostalom meču 6. kola domaćeg šampionata, iako sa igračem više sat vremena mučili su se da pronađu igru i dobitnu kombinaciju za preokret, na kraju mogu samo da zahvale sreći i upornosti što su ostali neporaženi.

Nema, doduše, Đukić da zameri svojim igračima na mnogo čemu, bilo je šansi pred golom Kruševljana, Tavamba se ispromašivao, valja reći i da se golman gostiju Petrović razbranio i svakako je najzaslužniji za veliki bod, mada ako pitate igrače Napretka teško da će vam iko, posle svega viđenog, reći da je remi uspeh.

Naprotiv...

Partizan je u jakom sastavu krenuo na "čarapane", delovalo je da će posle gluposti Boranijaševića sve to izgledati mnogo lakše po crno-bele, ali Kruševljani su imali druge planove. Previše je u sastavu gostiju prekaljenih superligaških igrača (Miladinović, Alivodić, Markovski) da bi bez otpora položili oružje.

>>> Glupost sezone u Superligi: Igrač Napretka za dvadesetak sekundi dobio dva žta kartona protiv Partizana (VIDEO)

I uspeli su gosti u nameri da zadaju udarac Partizanu - iz jedne jedine šanse, iz jednog jedinog udarca ka golu: poveli su gosti preko Alivodića koji je nadmudrio Stojkovića u situaciji "jedan na jedan" u finišu prvog poluvremena.

Kao da to nije bila dovoljna muka po Partizan, druga je bila povreda i izlazak Zorana Tošića, koga je zamenio Đuričković, a Đukić je još na poluvremenu uveo Ilića umesto levog beka Miletića, kasnije i Solomona umesto Jevtovića. Dakle, Partizan je udario na goste iz svih ofanzivnih oružja i sarterao goste u krilo golmana Petrovića.

Tavamba je nastavio da promašuje, Ožegović je pogodio stativu, Iliću je Petrović skinuo šut...

I kada je poraz bio "na vidiku" Vladimir Stojković je krenuo u napad i, na oduševljenje navijača, poveo svoj tim ka najjačem udaru i izjednačenju. Golman Partizana je u akciji koja je prethodila golu šutirao sa dvadesetak metara posle odbitka, udarac mu je odbranio Petrović, a Ožegović zatresao mrežu - ali iz ofsajda.

Minut kasnije, ponovo je Stojković "zakuvao" pred golom gostiju.

U bukvalno poslednjim momentima, na vrhuncu drame, Stojković je skočio ka lopti ubačenoj iz kornera, Tavamba je samo dokačio, a Everton bio na pravom mestu i sproveo je u mrežu na radost Grobara i na veliko razočaranje Kruševljana.

Biće dosta polemika zbog činjenice da je sudija Anđelovski produžio meč šest minuta, uglavnom je razlog toga odugovlačenje igrača Napretka tokom većeg dela drugog poluvremena.

Partizan - Napredak 1:1

(Everton 90+6 - Alivodić 43)

PARTIZAN: Stojković - Vulićević, Nemanja R. Miletić, Ostojić, Nemanja G. Miletić (Od 46. Ilić) - Everton, Jevtović (Od 60 Jevtović) - Tošić, Tavamba, Janković - Ožegović.

NAPREDAK: Ni. Petrović - Boranijašević, Simonović, Miladinović, Urošević - Ne. Petrović, Vulić - Alivodić, Markovski (Od 75. Mitrović), Milisavljević - Vukanović (Od 61. Kasalica).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemanja

    20. septembar 2017 | 21:07

    Napredak je pobedio! Ofsajd cist! Kokeza to sve namesta.

  • BEN DELIJA

    20. septembar 2017 | 21:14

    samo posteno ...bilo je golova za partizan i u 105 minutu ovo nije nista

  • Невероватан лик

    20. septembar 2017 | 21:02

    10 мин надокнаде... И кад ови почну да причају о намештању...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA