≫ 

Otac i majka zarađuju 200-300 evra i kad im neko ponudi 1.000, prepuste dete menadžeru! Bivši sportski dirtektor Zvezde o situaciji u srpskom fudbalu!

Nekadašni sportski direktor Crvene zvezde Zoran Stojadinović objašnjava koliko je teška situacija u današnjem sportu

  • 4

Sport je danas postao globalni biznis u kojem svi koji su u njemu ili oko njega pokušavaju da zarade. Sama činjenica da se u sportu obrće godišnje više novca nego u filmskoj ili muzičkoj industriji govori dovoljno.

>>> Jovičić trenira i sa zaštitnom čizmom na nozi: Pogledajte šta radi Zvezdin fudbaler da bi se što pre vratio na teren! (VIDEO)

Zato i ne čudi što u današnje vreme roditelji skromnih primanja pokušavaju da unovče svoju decu još dok su mala. To je naročito slučaj u Srbiji, male plate, život na ivici egzistencije, a dete talentovano, trenira fudbal.

To je dovoljno pogodno tle za razne mendažere koji uzmaju klinca pod svoje plaćaju roditeljima mesečnu nadoknadu i onda vode brigu o karijeri, pa se na kraju dešava da klubovi moraju menadžerima da plaćaju obeštećenje.

O tome je za Novosti govorio i poznati menadžer Zoran Stojadinović, jedan od retkih dobrih i poštenih u ovom poslu, koji je bio i sportski direktor Crvene zvezde.

- Nekada, da bi dobio licencu za agenta, morao si da deponuješ 400.000 švajcarskih franaka i to je bila garancija da ćeš pošteno da radiš.

- To je značilo ozbiljnost i odgovornost u poslu. Mene je vodio Zoran Vekić, prvi naš čovek koji je platio osiguranje. U moje vreme na ceni su bili i Ante Dujmić i Branko Perovanović, ličnosti, poštovani menadžeri.

- Razumem i sadašnju situaciju, loš život. Primer: ako majka i otac imaju dvoje dece i zarade 300-400 evra, onda su u situaciji da nekima koji im daju, na primer 500 ili 1.000 evra mesečno, prepuste sina - kaže Stojadinović za Novosti.

Printskrin: Youtube/Moja Crvena Zvezda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Da se ne lazemo

    24. septembar 2017 | 16:06

    Znaci prodaju ga.Mada u klubovima u manjim gradovima uglavnom treniraju deca bogatasa,onih koji imaju kamione,avione dzipove,do kojih su dosli na sumnjiv nacin.A deca tih sto imaju platu 300 evra sede na klupi,ukoliko roditelji uopste mogu da im plate treniranje.

  • Ogi

    24. septembar 2017 | 14:57

    A od cega si ti deponovao 400.000??????

  • Jeretik

    24. septembar 2017 | 16:33

    A kazu, zabranjena trgovina ljudima .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA