Zvezdin ljuti rival iz 1991. prolazi kroz teške trenutke: Bernar Tapi boluje od raka

Nekadašnji rival Zvezde prolazi kroz težak period

  • 1

Francuski biznismen, nekadašnji ministar i bivši predsednik fudbalskog kluba Olimpik iz Marseja Bernar Tapi trenutno se leči od raka želuca, ali su i porodica i on "optimistični", rekla je Tapijeva žena Dominik.

- Bernar pati od raka želuca koji se proširio na donji deo jednjaka. Prima hemoterapiju u bolnici Sen-Luj. Nadamo se da će operacija biti moguća pre kraja godine - rekla je ona.

Tapi (74) je u bolnici od kraja nedelje a za Frans pres je telefonom rekao "da će se boriti kao što je uvek činio".

- Njegova borbena priroda i ljubav prema porodici i bližnjima kao i poruke ohrabrenja koje dobija nas čine optimistima - navela je Dominik Tapi.

Koloritna ličnost, ministar za gradove u vladi predsednika Fransoa Miterana 1992, Tapi je poznat po više javnih života umetnika, biznismena, sportskog funkcionera i političara tokom neobične karijere ispunjene pravnim problemima.

Predsednik Olimpika iz Marseja bio je od 1986. do 1994. i u to vreme je Olimpik postao prvi i jedini francuski klub koji je osvojio titulu prvaka Evrope pobedivši Milan u finalu 1993. godine.

Inače, prvi pokušaj 1991. je Olimpiku propao, Crvena zvezda je postala šampion Evrope, a kontroverzni Tapi nije uspeo da podmiti nikoga kako bi dobio trofej van terena.

Čelnici Zvezde ni u ludilu nisu hteli da prodaju meč, kao ni igrači, o čemu je za Telegraf u velikoj ispovesti pričao i Darko Pančev.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA