≫ 

OSVETA ZVEZDE KOJA SE ČEKALA 28 GODINA: Bomba Boaćija srušila Keln, Nemci pogodili tri stative! (VIDEO)

Spektakl na stadionu Jarčeva pripao crveno-belima posle lavovske borbe da se sačuva ceo plen!

  • 96

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Keln sa 1:0 u 2. kolu Lige Evrope, na pakleno teškom gostovanju u Nemačkoj!

Presudio je Nemcima majstorski pogodak Boaćija sa 25 metara u prvom poluvremenu, u drugom je pogodak Kelna visio u vazduhu, ali je sreća bila uz ekipu Vladana Milojevića, čak tri puta se drmala stativa Borjanovog gola.

U završnici je na ivici snaga igrao povređeni Babić, Borjan je odbranio majstorski jedan zicer, pa je Zvezda druga u grupi posle dva kola sa četiri boda, prvi je Arsenal sa šest. Keln je na nuli, BATE ima bod.

>>>Keln prozvao Zvezdu najboljim golom, ali je usledio žestok odgovor koji se neće dopasti Grobarima! (VIDEO)

>>>Prosjakinja u srcu Kelna na srpskom poručila: Partizan danas propada, Zvezda dobija (VIDEO)

>>>Bakljada i pesma Delija odjekuje ulicama Kelna! (VIDEO)

Zvezda se revanširala za bolno ispadanje u sezoni 1989/90 u Kupu UEFA, kada je posle beogradskih 2:0 izgubila u Kelnu sa 3:0.

>>>DELIJE ZAUZELE KELN! Nema kraja korteu navijača Zvezde! Grmi pesma, pale se baklje, lome se čaše piva! (VIDEO)

Prvo poluvreme donelo je dilemu - ko su zapravo Nemci na terenu? Zvezda je bila ta koja je imala čeličnu disciplinu i povezanost u svim redovima, čak je i nekada nestašni Nemanja Radonjić bio taj koji se vraća u odbranu i pokriva bok, a zatim pravi dar-mar u ofanzivi.

Foto: AP/Tanjug

Filip Stojković je pretrpeo žestok udarac i manje krvarenje u 3. minutu, zatim je krenula opšta ofanziva koju je upropastio Kanga. U situaciji 1 na 1 sa golmanom je previše otišao u stranu i promašio čist zicer, a onda su se oprobali Radonjić i Donald sa distance.

Foto: AP/Tanjug

Navijači su na obe strane napravili bakljadu, Borjan je bio dugo besposlen, dok je Zvezda imala prevlast na sredini terena, a 26. minut je doneo novu priliku. Stojković je tada odlično centrirao sa desne strane, Boaći je sa 7 metara ipak tukao tik uz stativu, da bi već u narednom napadu Kanga opet bio sebičan.

Imao je slobodnog Boaćija, nije mu dodao, ali to nije bilo kobno po Zvezdu. Ričmond je u novoj prilici dugo gradio loptu, okrenuo je sa 25 minuta i raspalio, pogodivši sam ugao gola Horna.

Potpuno je to poremetilo domaćine, dugo su se čule samo Delije, probao je i Srnić sa velike udaljenosti da matira golmana, utisak su do poluvremena pokvarili kartoni. Zaradili su ih Kanga, Gobeljić i Babić, popustila je koncentracija, što je mogao da kazni Jojić.

Foto: AP/Tanjug

Odmah na pauzi je Peter Štoger probao da osveži ekipu, uveo je Osaka i Bitenkura na teren, a Zvezda se previše povukla i ostavila prostor Kelnu za šanse. Bilo je prilika iz prekida, Jojić je pokušavao da uposli saigrače, dok je Zvezda prešla u fazu vrebanja kontri.

Mekše se igralo u veznom redu i dugo je visio gol Kelna u vazduhu, Jojić je čak pogodio stativu, što je potpuno razbesnelo trenera Milojevića. Boaći se zatim bizarno povredio, pao je zbog problema sa zadnjom ložom pri nerezonskom šutu, pa su mu dugo zviždali navijači Kelna.

Foto: Tanjug/AP

Malo kasnije je shvatio da ne može da nastavi meč, pa ga je u 63. minutu zamenio Pešić, a Zvezda je prešla u toliki bunker da je golman Horn u jednom trenutku dugo stajao na 40 metara od gola. Jojiću je neprijatelj opet bila stativa, pogodio je sa 25 metara, posle čega se u neverici prekrstio - Zvezdi je još jednom sreća bila saveznik.

I ne samo tad, Bitenkur je sa peterca pogodio okvir gola, ali Zvezda nije bila kadra da te promašaje kazni, potpuno je bila odsečena od poslednjih 30 metara igrališta. Igra je više ličila na fliper u završnici, lopta se samo odbijala u šesnaestercu, a jedan zicer je herojski odbranio Borjan za kraj.

Keln - Crvena zvezda 0:1

(Boaći 30)

Sudija: Bas Nijhuis Stadion: Mingersforfer

Keln: Horn, Hajnc, Sorensen, Mere (od 46. Bitenkur), Jojić, Leman, Ozkan, Olkovski (od 76. Klemens), Rojš, Kordoba, Girasi (od 46. Osako)

Crvena zvezda: Borjan, Babić, Le Talek, Gobeljić, Stojković, Kanga, Krstičić (od 77. Račić), Donald, Radonjić (od 73. Milić), Srnić, Boaći (od 63. Pešić)

3. kolo Lige Evrope: BATE - Keln, Crvena zvezda - Arsenal. Oba meča igraju se 19. oktobra od 19 sati.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kursumlija

    28. septembar 2017 | 17:57

    Haha idemo zvezdoooo a o partizanu niko nista ne pise kao da ne postoji hahaha

  • Delije Čikago

    28. septembar 2017 | 17:56

    Očekivano.

  • Neutralan

    28. septembar 2017 | 20:22

    Al bi bila fora da Zvezda prodje ovu grupu a Partizan ispadne 😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA