Partizan proglasio najbolje za 72. rođendan: Nagrada i za trenera koji više nije u Humskoj (FOTO)

Najbolji iz crno-bele porodice su se okupulu u "Zemunelu"

  • 6

Jugoslovensko sportsko društvo Partizan slavi 72. rođendan od osnivanja i tom prilikom upriličen je svečani koktel u Sportskom centru Teleoptik.

Na tradicionalnoj proslavi u "Zemunelu" izabrani su najbolji sportista u muškoj i ženskoj konkurenciji, ekipa i sportski radnici sa najvećim doprinosom u sportskom društvu.

>>> OVAKO GROBARI SLAVE PARTIZANOV ROĐENDAN: Baklje i pesme grupe JNA protresle Novi Beograd (VIDEO)

- Ove sezone su klubovi JSD Partizan u seniorskoj konkurenciji osvojili pet titula prvaka države i četiri titule u kovima. U pojedinačnoj konkurenciji osvojeno je više od 100 medalja. Na međunarodnoj sceni, kada su u pitanju svetska i evropska prvenstva, osvojeno je šest medalja u seniorskoj konkurenciji i 13 u mlađjim kategorijama - rekao je predsednik JSD Partizan Milorad Vučelić.

Za najuspešniji muški klub proglašen je fudbalski klub kao osvajač duple krune u prošloj sezoni, dok je u ženskoj konkurenciji to priznanje pripalo karate klubu, osvajaču Kupa Srbije.

Priznanje za najuspešnije sportiste dobili su vaterpolista Nikola Jakšić i strelkinja Andrea Arsović, dok je najuspešniji trener Marko Nikolić, bivši šef stručnog štaba fudbalskog kluba.

Najuspešniju juniorsku generaciju imao je vaterpolo klub, nagradu za najuspešnijeg juniora dobio je džudista Darko Brašnjović, dok je najuspešnija juniorka karatistkinja Aleksandra Janković.

Veslačima Nenadu Beđiku i Milošu Vasiću uručeno je specijalno priznanje za osvojenu srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu, dok su nagradu dobili i veslači Igor Đerić i Aleksandar Beđik za srebro na Evropskom prvenstvu za seniore do 23 godine.

Posebno priznanje dobio je i košarkaš Tadija Tadić za osvojeno zlato na Evropskom juniorskom prvenstvu, kao i Dušan Tanasković i Stevan Karapandžić za osvojenu bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za kadete.

Za osvojenu zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u ekipnoj konkurenciju posebno priznanje dobio je i kuglaš Milan Jovetić. Posebna priznanja dobili su i klubovi, prvaci i osvajači Kupa u seniorskoj konkurenciji: fudbalski klub, vaterpolo klub, ženski karate klub, biciklistički klub, veslački i klub dizača tegova u ženskoj konkurenciji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BELGRADE

    4. oktobar 2017 | 23:25

    Dan prelaska u Beograd iz Zagreba.

  • Stariciga

    4. oktobar 2017 | 22:19

    Ej sretan rodjendan i jos dugo dugo da se "ceramo" !

  • Kursumlija

    4. oktobar 2017 | 20:39

    A codo ilic izvisio za neku nagradu ili pohbalu pa on ce se ziv pojede on misli da je bog a u stvari je niko i nista i los fudnaler

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA