≫ 

Ovako su srpski fudbaleri slavili poslednji odlazak na Mondijal: Pantela je mlatarao flašom, pičili su narodnjaci na "Marakani" (VIDEO)

Nadamo se da će baš ovakva žurka biti i u petak uveče u Beču

  • 6

Dočekasmo, evo, i taj dan.

Fudbalska reprezentacija Srbije napokon je toliko puta uzdizani individualni potencijal pretočila u timski uspeh i zato se sada nalazi na pedalj od plasmana na prvo veliko takmičenje posle osam sušnih godina izolacije.

>>> Orlovi odradili poslednji trening u Beču: Muslina brine jedan igrač - kojih 11 će istrčati protiv Austrije?

Ako naš tim u petak uveče pobedi Austriju sve će biti gotovo, plasiraće se na Svetsko prvenstvo u Rusiju koji će, u to ne sumnjamo, biti burno proslavljen u "srpskom" Beču pred ogromnim brojem navijača na "Erns Hapel" stadionu.

Očekujemo, dakle, da vidimo nešto što dugo nismo, za šta smo verovali da je izumrla kategorija: slavlje fudbalera koji su nas dramatično odvikli od pobeda i zapaženih rezultata.

Bio je 10. oktobar 2009. godine kada smo imali identičnu situaciju kao danas: "meč loptu" za prolaz na Mondijal u Južnoj Africi, samo u Beogradu. Rival Rumunija, selektor Radomir Antić. Na terenu Stanković, Pantelić, Krasić, Jovanović...

Pun stadion svedočio je jednoj od najblistavijih večeri srpskog reprezentativnog fudbala: pobedili smo 5:0!

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Nacija je bila u transu, fudbaleri u Južnoj Africi. Slika za almanahe domaćeg loptanja.

Te večeri mrežu Rumuna do vrha su napunili redom Žigić, Pantelić, Kuzmanović i dva puta Milan Jovanović.

Srbija je igrala u sastavu: Stojković, Ivanović, Kolarov, Luković, Vidić, Milijaš, Stanković, Krasić, Jovanović, Pantelić, Žigić. U nastavku su ušli Dragutinović, Kuzmanović i Subotić.

Mnogi od junaka iz te večeri su u međuvremenu završili karijere, neki više nisu u reprezentaciji, a oni, poput Kolarova, Stojkovića i Ivanovića, održali su klasu i sačuvali zdravlje da još jednom osete draž igranja na najvećoj fudbalskoj smotri.

Posle meča, zna se, usledilo je slavlje koje će, nadamo se, upriličiti sebi i aktuelna generacija na čelu sa Muslinom duboko u noć posle duela u Beču.

Podsetite se kako su pre osam godina naši najbolji fudbaleri slavili pobedu i prolaz na najznačajnije takmičenje. Pantelić je bio najveseliji, prskao je šampanjcem saigrače, "šmrk" je potom preuzeo Kačar, slavilo se, pevalo se...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crni

    6. oktobar 2017 | 11:51

    Imali smo pravog Selektora

  • S

    6. oktobar 2017 | 12:52

    Mislim,da su nam i dva boda dovoljna za plasman.No,najbolje da jos veceras zavrsimo posao i plasiramo se u Rusiju.Kako god,svaka cast igracima,a narocito selektoru Muslinu,na nacin na koji je vodio tim.

  • ija

    6. oktobar 2017 | 11:02

    Tada smo ja mislim imali malkice jaci tim...ali i sad smo cvrsti, samo hrabro!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA