≫ 

GOOOOOL! E, ovo je fudbalska ludara: Kostarika u 95. minutu izborila plasman na Mondijal (VIDEO)

San Hoze slavi fudbalere i plasman ekipe u Rusiju posle drame sa srećnim završetkom

  • 10

Adrenalin je "pukao" Kostarikance svom snagom posle plasmana fudbalske reprezentacije te centralnoameričke zemlje na Svetsko prvenstvo u Rusiju.

Junak Kostarike zove se Kendal Džamal Vaston Menli, strelac gola za egal protiv Hondurasa u petom minutu nadoknade vremena u San Hozeu - 1:1!

Napadač Vankuvera izveo je skok karijere, zahvatio loptu glavom na asistenciju Rodnija Valasa i pogodio mrežu gostiju, za delirijum na terenu i tribinama koje su eruptirale istog trenutka, jer svima je tada bilo jasno - Kostarika ide na Mondijal!

"El mondial, el mondial, el mondial", u ludačkom transu je vikao komentator posle trenutka odluke.

Ovim bodom reprezentacija "bogate obale" osigurala je drugo mesto iza Meksika, a ispred Sjedinjenih Država na tabeli KONKAKAF zone kvalifikacija.

Honduras je remijem definitivno izgubio sve šanse da se umeša u borbu za prva tri mesta, ali je i dalje "u igri" za prolaz u baraž, mada mu je za taj cilj potrebna pobeda u poslednjem kolu nad Meksikom ili remi u slučaju poraza direktnog konkurenta Paname od Kostarike.

Foto: Tanjug/Ap

Reka ljudi slavila je do duboko u noć uspeh fudbalera Kostarike posle dramatične pobede. Fešta je krenula već na stadionu, potom se razlila na okolne ulice i po čitavom gradu.

Ovo će Kostariki biti peto učešće na Mondijalima.

Ova reprezentacija je 13. koja je izborila plasman u Rusiju posle selekcije domaćina, Brazila, Irana, Japana, Meksika, Belgije, Južne koreje, Saudijske Arabije, Nemačke, Engleske, Španije i Nigerije.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NemanjaVa82

    8. oktobar 2017 | 13:35

    Ali pogledajte potez igrača sa brojem 10. Kakav lažnjak levom nogom, pa ponovo gurnuta lopta levom nogom, pa majstorski centaršut desnom. Svo to vreme lopta zalepljna za nogu. Dovoljno samo na tom elementu da se vidi kakvu tehniku ima ovaj fudbaler i da se vidi da je fudbaler koji igra ofanzivnog veznog. Mi se ubismo od levih i desnih bekova, defanzivnih veznih isl. koji se kod nas nalaze u ovakvim situacijama, na ovakvim mestima... Mi ovakve poteze očekujemo od Ivanovića i Kolarova, a oni to ne mogu da izvedzu ni za 16 života. Sa druge strane osnovni posao u odbrani ne obavljaju kako treba. Iz tog razloga ne zaslužuju već dugo vremena da igraju za reprezentaciju. Insistirajući na stvarima za koje su balvani, uništavaju nam igru i samu kreaciju. Jednostavno bilo koji odškolovani vezni igrač ... igrač sredine terena... kreator će taj deo posla obavljati neuporedivo bolje. Kao kada bi od najboljeg golmana sveta tražili da igra napadača i pravili se blesavi kao pa što on ima ime, iskustvo...

  • Miloje Bubanja

    8. oktobar 2017 | 10:07

    ko ce sve biti na SP a koje velike ekipe nece, gde cemo mi,videcemo ,kakvi budemo bili protiv gruzije,tako cemo otici i na SP na SP koje ce gotovo sigurno biti bez argentine, vrlo verovatno bez italije i portugala,kao i bez nekih drugi sto evropskih sto svetskih ekipa,koje su trebale da budu na njemu,a nece biti

  • Мићко

    8. oktobar 2017 | 10:53

    Тако ћемо и ми

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA