Muslin najavljuje promene za Gruziju, Matić očekuje podršku navijača!

Selektor Srbije se nada da ćemo biti prva ekipa koja je dva puta pobedila Gruziju

  • 51

Posle poraza reprezentzacije Srbije u Beču protiv Austrije, za plasman na Svetsko prvenstvo sledeće godine u Rusiji, Orlovima je potrebna pobeda u meču protiv Gruzije u ponedeljak na stadionu "Rajko Mitić".

Velika očekivanja i tribine pune srpskih navijača kao da su "vezali" noge reprezentativcima Srbije koji nisu prikazali ono što se od njih očekivalo.

>>>Prodato 30.000 karata za Gruziju! Miriše na trijumf, miriše na Rusiju - puna "Marakana" čeka utakmicu godine!

Ipak, i poraz je normalna stvar u sportu, a pobeda protiv Gruzije i plasman u Rusiju ne bi smeli da se dovode u pitanje.

Selektor Srbije Slavoljub Muslin ističe da će biti teško, ali da su igrači već igrali velike utakmice i da uz ozbiljan pristup očekuje pobedu.

- Kao što znate, spremamo se za odlučujući meč, to smo i priželjkivali, da ova utakmica bude presudna. Mislim da će biti teško, kao što rekoh kada smo igrali kod njih, nepredvidivi su, niko ih nije dva puta pobedio i nadam se da ćemo mi biti prvi. Naši momci igraju u velikim klubovima i igrali su velike utakmice. Ako odigraju kako mogu, nemam sumnji da ćemo pobediti i ići u Rusiju - rekao je Muslin.

Foto: Telegraf

Pred duel sa Austrijom pojavile su se informacije da je Hamburg poslao pismo u kom izražava nezadovoljstvo zbog pozivanja povređenog Filipa Kostića, što je selektor Muslin demantovao.

- Nije stiglo pismi iz Nemačke, on se dobro oseća i konkurisaće za mesto u timu. U Beču nije igrao jer smo se plašili… U sastav se vraća Nikola Maksimović, vrlo je moguće da ne počnemo u istom sastavu kao protiv Austrije - najavljuje Muslin.

>>>Totalna ludnica zadnjeg kola! Kome šta treba za Mundijal? Srbija može da zavisi i od Hrvata!

Vezista Mančester junajteda, Nemanja Matić svestan je da reprezentacija nije odigrala dobru utakmicu u Beču, ali da je prisutna velika želja da se u ponedeljak pobedi poslednji rival u kvalifikacijama.

- Uvek reprezentacija donosi neku dozu pritiska, ali nema straha, svesni smo da nismo pružili dobru utakmicu protiv Austrije, iz ovog ili onog razloga. Jedva čekamo utakmicu sutra jer smo svesni koliko to znači našem fudbalu. Nema straha, samo velika želja - izjavio je Matić i nadovezao se na važnost utakmice i podršku navijača i priznao da je Austrija bila bolja:

Foto: Tanjug/AP

- Sigurno je bilo nervoze, važna je utakmica, imali smo mnogo publike, ali su bili bolji, iako su bili oslabljeni. Falilo je i nama nekoliko igrača, ali su bili bolji od nas i nadigrali nas.

Jedan poraz momentalno stvara atmosferu nezadovoljstva, a Matić podseća da je sve i dalje u našim rukama i nada se da će navijači napuniti stadion.

- Mi smo takav narod da se posle jednog poraza menja slika o svima nama i zaboravljaju ljudi da smo prvi na tabeli i dalje i da nas jedna utakmica vodi na Mundijal. Zato podsećam da sami odlučujemo o svojoj sudbini i navijači bi sutra trebalo da napune stadion. Ne bežimo od odgovornosti, a ono nam je bio prvi poraz u kvalifikacijama. Očekujem dobru podršku sutra - rekao je Nemanja Matić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Wien

    8. oktobar 2017 | 19:39

    Ako kukate da ce biti tesko protiv Gruzije onda ne morate ni ici u Rusiju...a kako ste se manekenisali u Becu niste zasluzili ni pjeske da se vratite u Beograd a kamoli na SP u Rusiju...nije u pitanju poraz..kada se igra onda se i dobija i gubi...ali kad se gubi gubi se sa srcem a ne baletanski..i jos ne pozdraviti navijace...a igrali ste kao kod kuce...sramota...

  • Oki

    8. oktobar 2017 | 18:28

    Ubaciti ljaica od pocetka

  • Čarapan

    8. oktobar 2017 | 22:05

    Kazete prvi smo u grupi, ok, a ajde da mi niko kaze koju smo reprezentaciju nadigrali i bili bolji rival na terenuod prvih 4,koju? Nijednu prijatelji, NIJEDNU

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA