≫ 

MESI, MESI, MESI! Svemogući bog fudbala odveo Argentinu na Svetsko prvenstvo! (VIDEO) (FOTO)

Gaučosi pobedili Ekvador uz het-trik asa Barselone i obezbedili direktan plasman na Mondijal, Čileanci i Paragvajci najveći tragičari poslednjeg kola kvalifikacija

  • 10

Pakao poslednjeg kola južnoameričke zone kvalifikacija za odlazak na prvenstvo sveta u Rusiji preživeli su Argentina, Peru i Kolumbija, ali ne Čile i Paragvaj!

Argentinci su u Ekvadoru morali da pobede, svaki drugi ishod ih je dovodio u rizik da ne završe ni među prvih pet, strepeli su gosti u Kitu na velikoj nadmorskoj visini gde dugo nisu pobedili, a verovatno je pola argentinske populacije bilo na tabletama za smirenje posle gola Ekvadoraca već u prvom minutu...

Drama je bila na vidiku.

Ipak, za bolje zdravlje čitave nacije pobrinuo se doktor Lionel Mesi sa TRI gola, za pobedu 3:1 i direktan prolaz u Rusiju!

Mesi je već do poluvremena preokrenuo golovima u 12. i 20. minutu, da bi u 62, iz druge solo akcije i efektne završnice postavio konačan rezultat u čarobnoj večeri po goste kojima je trijumf omogućio da ne zavise od ishoda preostalih mečeva, pre svega onih u Limi i Sao Paulu.

Foto: Tanjug/Ap

Tako je ekipa Horhea Sampaolija posle prave agonije koju je prošla u samom finišu kvalifikacija ipak uspela da se pregrupiše u Kitu i konačno iskaže pun napadački potencijal protiv otpisanih Ekvadoraca.

Zanimljivo je da je selektor Argentinaca i ovaj meč počeo bez Dibale i Ikardija u prvoj postavi, ali mu se to ovog puta nije obilo o glavu, jer je Mesi bi u onom svom raspoloženju kada mu apsolutno niko nije mogao ništa.

Foto: Tanjug/Ap

Foto: Tanjug/Ap

Foto: Tanjug/Ap

TUGA ČILEA JE PREGOLEMA, A ŠTA TEK URADI PARAGVAJ?!

U preostalim mečevima ludog poslednjeg kola bilo je drame na sve strane.

Kolumbija je u Peruu odigrala 1:1 i zauzela četvrto mesto, a njen rival peto, samim tim i baraž, dok su najveći tragičari večeri i čitavih kvalifikacija ispali Paragvajci i Čilenaci.

Gosti su u Limi poveli preko Džejmsa Rodrigeza, a junak Peruanaca bio je vremešni Paulo Gerero čijom je majstorijom iz slobodnog udarca domaća selekcija ne samo izjednačila, već se održala iznad živog blata i izborila doigravanje za najveću smotru.

Pre poslednjeg kola trećeplasirani tim Čile poražen je ubedljivo od lidera Brazila u gostima rezultatom 3:0 i tako skliznuo u ambis - na šesto mesto koje "garantuje" samo gledanje mečeva Mondijala sa "malih ekrana" uz kokice.

Nemilosrdni Brazilci nisu imali popusta prema gostima: gol Paulinja i dva Gabriela Hesusa - sva tri postignuta u drugom poluvremenu u kombinaciji sa ostalim rezultatima označili su kraj sna o Rusiji za aktuelnog šampiona Južne Amerike.

Šta tek reći za Paragvaj koji je imao sve u svojim rukama, ali je na volšeban način ostao i bez baraža.

Fešta je bila spremna u Asunsionu, sve što je trebalo je da Paragvajci pobede poslednjeplasiranu Venecuelu koja je, za nevericu svih na stadionu i čitave nacije, pobedila golom Erere u 84. minutu - 0:1!

Tako je Paragvaj takmičenje u kvalifikacijama završio tek kao sedmi i oprostio se od Svetskog prvenstva.

Kakav šok...

Foto: Tanjug/Ap

Rezultati poslednjeg kola

Paragvaj - Venecuela 0:1

Brazil - Čile 3:0

Ekvador - Argentina 1:3

Peru - Kolumbija 1:1

Urugvaj - Bolivija 4:2

TABELA: Brazil 41, Urugvaj 31, Argentina 28, Kolumbija 27, Peru 26, Čile 26, Paragvaj 24, Ekvador 20, Bolivija 14, Venecuela 12.

Foto: Telegraf.rs

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Matija Tadic

    11. oktobar 2017 | 08:24

    Ko bi drugi nego MESSI -NAJBOLJI IGRAC SVIH VREMENA U ISTORIJI FUDBALA IKADA

  • Fcb

    11. oktobar 2017 | 08:05

    Ne znam kakvo bi svetsko prvenstvo bilo bez jednog ovakvog fudbalera!

  • Јован

    11. oktobar 2017 | 10:24

    Страшни Меси!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA