Milojević najavio meč sa Lučanima i još jednom govorio o Delijama: Ko god da dođe, znam da će napraviti sjajnu atmosferu!

Strateg crveno-belih najavio i da Vujadin Savić neće biti u sastavu

  • 3

Arsenal je arhiviran, a fudbaleri Crvene zvezde se već okreću prvenstvenom meču protiv Mladosti iz Lučana (nedelja 19.00).

Šef stručnog štaba crveno-belih Vladan Milojević izneo je svoja očekivanja pred ovaj susret.

>>> UEFA kaznila Zvezdu zbog Delija!

- Očekuje nas zahtevna utakmica protiv ekipe koja je prošle godine imala jako dobru sezonu, igrali su evropske kvalifikacije, bili naš predstavnik. Oni su fizički dosta dobro pripremljeni i po mom mišljenju, u poslednjih nekoliko godina su u vrhu našeg fudbala, sve bolje i bolje rade i imaju jasan plan. U svakom trenutku imaju isti pristup i stil igre, bilo da igraju kod kuće ili na strani i zato ćemo morati vrlo dobro da se pripremimo za utakmicu. Kao što svaki put ističem nakon odigranog evropskog meča, moraćemo danas na treningu da vidimo kako se igrači osećaju i ko nam je na raspolaganju prema njihovoj fizičkoj i mentalnoj spremnosti danas. Sigurno je da, uz igrače na koje nismo mogli da računamo za meč sa Arsenalom, ovog puta u kombinaciji za tim neće biti ni Vujadin Savić koji će preskočiti utakmicu zbog povrede – rekao je Milojević.

Izabranici Vladana Milojevića već su se navikli na gust raspored utakmica na tri fornta.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Mi smo sportisti i moji igrači moraju da budu naviknuti na česte mečeve u različitim takmičenjima, to igranje u Zvezdi iziskuje. Imate novi izazov ispred sebe, a događaj koji je bio odlazi u istoriju. Rekao sam već da vrlo brzo moramo da se prebacujemo sa takmičenja na takmičenje. Možda je nekim igračima u jačim ligama lakše, jer se utakmice u prvenstvu i u Evropi ne razlikuju mnogo po kvalitetu. Ipak mislim da su moji momci spremni na ovakav tempo i da im je utakmica protiv Napretka bila opomena da ne smeju da se opuštaju nakon evropskih mečeva. Nije lako, ali mislim da je sve to više u glavama, nego što ima veze sa fizičkom pripremom. Utakmica sa Mladošću nam je u ovom trenutku najbitnija i sigurno ćemo se maksimalno dobro pripremiti za nju.

Zvezdin strateg uveren je da podrška sa tribina ni ovog puta neće izostati.

- Ne treba posebno pozivati navijače, uveren sam da će sutra ko god može doći da nas podrži. Ja ne znam koji će rezultat na kraju biti, ali ono što mogu da kažem i čega su moji igrači u svakom trenutku svesni, jeste to da oni moraju da izađu i da daju sve od sebe. Treba nam publika, oni su nam 12. igrač. Koliko god da ih bude bilo znam da će napraviti fantastičnu atmosferu koja nama znači. Kada imate takvu podršku mnogo vam je lakše da igrate. Nemam dilemu da će naši navijači uraditi ono što treba.

Foto: Vladimir Milovanović

U kom god takmičenju da nastupaju izabranicima Vladana Milojevića nikada ne nedostaje motivacije.

- Navijači vas na utakmici pune adrenalinom i daju vam određenu dozu moći. To se i pokazalo na meču sa Arsenalom, ali vi morate da imate automotivaciju, to i jese suština sporta. Da bilo gde i bilo kada morate da pružite svoj maksimum. Ja ne volim da pričam šta je bilo, ne volim alibi. Morate sami sebi da napravitet takvu percepciju i da sebe motivišete. Mi smo profesionalci, znamo šta hoćemo i znamo koji nam je cilj. Do tog cilja idete putem koji je nekad krivudav, ali morate da dođete gde ste zacrtali – poručio je Milojević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA