ĐUKIĆ: Nemamo pravo na grešku! Bačka se brani sa pet igrača, a mi moramo da pobedimo!

Crno-beli u nedelju igraju na svom terenu

  • 8

Trener Partizana Miroslav Đukić svestan je da ekipa ima slabe rezultate kod kuće ove sezone i da je neefikasna, ali želi da se to što pre promeni pred ključne utakmice u Evropi.

Prva prilika za to je meč protiv Bačke u nedelju od 15.00 časova.

>>> Prevodilac rekao Partizanovoj portparolki Ne zaj*****j me: Đukić i Bilja samo što nisu pukli od smeha na konferenciji! (VIDEO)

- Bačka je još jedan težak protivnik, a posle evropske utakmice je još teže, zbog umora. Ali, ovo ne staje, moramo dalje i moramo da pobeđujemo i da igramo dobro i da nastavimo trku za titulu - rekao je Đukić novinarima u sportskom centru u Zemunu.

Partizan je u četvrtak odigrao 0:0 u gostima sa Skenderbegom u Albaniji, a trener priznaje da ima umora, ali namerava da rotacijama u ekipi izađe sa tim na kraj.

- Nadamo se u dobroj igri i dobrom rezultatu. Nemamo pravo na grešku, moramo da pobeđujemo. Analizirali smo Bačku, verovatno će igrati u sistemu sa pet igrača u odbrani. Oni su ekipa koja se brani sa pet, ali napada sa velikim brojem igrača. Zaista težak meč, ali nema druge nego ići na pobedu - rekao je Đukić.

Foto: partizan.rs/Miroslav Todorović

U Elbasanu je bilo 0:0, a Partizan je pre toga pobedio Radnik u Surdulici 2:0 uz oba gola postignuta sa penala, dok je pre toga protiv Čukaričkog takođe bilo 0:0. Brine li trenera neefikasnost?

- Uvek je zabrinjavajuće kada ne postižete gol. Nije lako, pogotovo u Evropi je teško pobeđivati, davati golove. Skenderbeg je čvrsta ekipa, agresivna, dobro radi tu fazu defanzivnu, nije lako. Moramo, međutim, da zahtevamo da tražimo, da imamo posed da napadamo.

Nije lako pronaći rešenja, potrebna je inspiracija, mnogo stvari da dođe na svoje mesto da biste funkcionisali u ofanzivi. Sigurno nas očekuje protivnik koji je dobar u defanzivi i izlazi na kontranapade. Pogotovo kod kuće imamo problem sa efikasnošću - rekao je Đukić i dodao:

- To je više mislim psihološki problem. Opterećenje igranja kod kuće nas sputava da igramo mirnije, jednostavnije, da mirnije tražimo protivnički gol. Pogotovo kod kuće se blokiramo, jer želimo da što pre dođemo do protivničkog gola, tako da efikasnost i igra kod kuće nisu toliko dobri kao na strani.

Foto: Vladimir Milovanović

- Na strani nismo izgubili, igramo dobro i pobeđujemo, a kod kuće moramo da pobeđujemo brojke. Naše preživljavanje u Evropi nam zavisi od igara kod kuće, kroz utakmice sa Skenderbegom i Jang bojsom. To moramo da dobijemo ako želimo da prođemo.

Trener nije zaboravio ni da pozove navijače u pomoć.

- Veoma je bitna podrška naše publike. Madam se da će biti u dobrom broju i da će nam pomoći da prebrodimo ovu prepreku - rekao je Đukić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • X-man

    21. oktobar 2017 | 16:32

    Tvoja taktika je ista ma bilo skim da igras,a to je sutiraj visoke lopte na Tawambu pa sta bude.

  • Micky

    21. oktobar 2017 | 16:00

    Patlidzan je los,katastrofa.Ali bice penala.Dva,ako treba i tri.Videlo se u Elbasanu koliko vrede.

  • Звезда *($#±•¥¿£©±••¥®¡®><)

    21. oktobar 2017 | 16:32

    Мислиш судија нема право на грешку. Пенал или два, по потреби

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA