Fudbalska legenda vodi grad: Kaha Kaladze postao prvi čovek Tbilisija! (VIDEO)

Došlo vreme za promene u prestonici Gruzije

  • 1

Bivša fudbalska zvezda Kaha Kaladze izabran je za gradonačelnika Tbilisija, javili su zvanični izvori u glavnom gradu Gruzije.

Kaha Kaladze osvojio je 51 odsto glasova prema rezultatima na osnovu svih prebrojanih glasova sa izbora održanih u subotu u Tbilisiju, gradu od 1,2 miliona stanovnika, objavljeno je na internet stranici gruzijske izborne komisije.

Tridesetdevetogodišnji Kaladze igrao je za fudbalski klub Milan od 2001. do 2010. godine, u periodu u kome je taj klub dva puta osvojio Ligu šampiona. Pre toga je igrao za Dinamo iz Kijeva i Dinamo iz Tbilisija. On je takođe bio kapiten fudbalske reprezentacije Gruzije.

Fudbal je napustio 2012. kako bi se posvetio politici i vodio kampanju za milijardera Bidzina Ivanišvilija, protiv predsednika Mihaila Sakašvilija. Postao je ministar energetike u oktobru 2012. posle pobede koalicije koju je predvodio Ivanišvili na parlamentarnim izborima. Podneo je ostavku u julu da bi se kandidovao za gradonačelnika Tbilisija.

Kaladze je doživeo jednu ličnu tragediju. Brat mu je otet 2001. godine i odveden u planinski klanac poznat kao uporište čečenskih separatista. Otmičari su tražili otkup, a bratovljevo telo pronađeno je i identifikovano je tek pet godina kasnije, navela je agencija Frans pres.

(Telegraf.rs/Beta/AFP)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA